Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко изпълнява поръчението: Ще вложим огромно усилие да направим правителство. С който е ЗА

Орбан смрази: Български политици са взели милиард евро, за да вкарат страната си във война с Русия!

Срещу чудовищната война на Путин в Украйна, с който е за €вропейските ценности. С тези ще правим правителство, бе категоричен той

May be an image of 7 people

Кабинетът „Петков“ активно подготвяше приемане на еднополовите бракове

May be an image of 7 people, people standing and text that says 'иma kak NIKE'
Розови войни за Последна демокрация

Кристиян Шкварек: Няма монтаж, фотошоп, фалшификация. Просто ПП/ДБ вече са либералната политическа сила на България и напълно естествено тя привлича тези хора. Не всички фенове на ПП/ДБ са ЛГБТ активисти, но всички ЛГБТ активисти са от ПП/ДБ. Просто няма друг избор, няма нещо, което повече да се доближава до западните либерали на политическия ни "пазар".

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Пети път да не се направи правителство, не е честно към народа.

Ще вложим огромно усилие да направим правителство, заяви във лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Враца, откъдето стартира предизборната кампания на партията.

С кой? С който народът избере, с който е патриот - отговори той на незададения въпрос с кого ще се коалира ГЕРБ след изборите. 

С който е срещу чудовищната война на Путин в Украйна, с който е за европейските ценности - каквито сме ние от ЕНП. С тези ще правим правителство, бе категоричен той. 

"За 5-и път да не се направи правителство и да се оправдаем с президента, за да търсим местните избори, това не е честно към народа", бяха точните думи на лидера на ГЕРБ. 

Трябва да сме с един депутат повече, но да сме първи и тогава ще направим правителство. Ако сме втори... няма как да сме втори, защото ПП ще ги бием, и ДБ ще ги бием, със сигурност, подчерта Борисов. 

May be an image of 4 people and text
Facebook

"ГЕРБ категорично победи ПП и ДБ.

Очаквах хиляди хора да се съберат в Пловдив заради чисто механичния сбор ПП, ДБ и т.н. Изненада ме отиването на Петя Ставрева: там от думите, които съм чувал от нея в централата. Пет години евродепутат от ГЕРБ. Ако някой ме чуе да кажа една дума срещу Царя някога, да ми отреже езика. Човек трябва да има морал. На който си казвал "шефе" или "Ваше Величество", не трябва да забравяш.

Кой е първи - темата не съществува. Само за 6 месеца провалът им ги докара до там да се събират заедно да ни бият", каза още Бойко Борисов, надъхвайки своите за предстоящите избори. И даде отговор защо ПП не са останали сами, а са се събрали с други - видели са разликата от 10 %. "Нали са от добрите, защо народът не ги разбра? Как - вие го съдрахте народа. По левче от всеки джоб сте извадили за дизела или бензина в зависимост от автомобила, напомпахте инфлацията", обвини бившите управляващи той.

"Две години държавата компенсира бизнеса, откъде ги взимаш тия пари - помпаш инфлацията. Асен Василев е цар, ама народът обедня. Любимото нещо на финансов министър е да отпусне инфлацията, това е скритият данък, който прибираш от населението. Да си пуснеш финансовия министър през инфлацията да ти събира пари - това е такъв омагьосан кръг. Има временно пълнен на бюджета. Що не са доволни пенсионерите - сумарно 50-те лева, дето давахме ние, бяха 50 лв., а сега и 200 да им дадат, те ги харчат на първия пазар", описа бившият премиер.

Защо изпуснаха веригите, защо спят?

Бойко Борисов отправи молба към министър Росица Велкова и президента Румен Радев - да изкара какви са параметрите на финансите на държавата. "Когато обещаваш, а не знаем какви пари има, какво трябва да се плаща, нямаме 3-годишна финансова рамка, може да излъжем. Може да кажем 30% вдигаме пенсии, ама като ги няма парите? Ние сме честни с хората", заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов се ядоса и на строителния министър Иван Шишков и го призова да дойде до Враца и "да види в какво състояние престъпното нбездействие обрича живота на гражданите". Той трябва да си вземе личната кола и да я строши. Според Борисов само от Ботевград до Враца има 1000 дупки, дори сам е спукал гума.

Лидерът на ГЕРБ призова медиите да посочат нещо, построено от друг освен ГЕРБ. "Да отида да взема ядка аз, да ми покажат как добре се строи. Ще кажа евала", добави той. 

Но се ядоса, че до Враца се пътува със средна скорост 17-20 км в час. "Той да има късмет да стане главен архитект. Той на софиянци таква хубава работа ще направи, че после ще ни търсят", продължи с атаката към Шишков той. 

Борисов има и идея как да се пребори с търговските вериги. Лидерът на ГЕРБ сподели свой разговор с производител от Варна, който му е казал, че продава кашкавал на цена 9,30 лв., а в магазина го вижда на 34 лв. "Срам нямате ли, кой ви разреши да грабите хората със 100, 200% надценка? Кой министър е виновено за това? Кметовете, организирайте тържище и изкарайте производителите там два дни в седмицата. Производителите не смеят да се обадят. Канцлерът Меркел ме е натискала да не се занимавам с веригите, разкри той. Не се е поддал. 

Той постави задача на кметовете си 2 пъти в седмицата да правят тържища и да събират производителите. Лидерът на ГЕРБ се ядоса, че има хиляди чиновници, които са в независими регулатори и трябва да следят цените, а кашкавалът от производител се взима на 9,30 лв., за да го намери в магазина за 34 лв. 

"И ние сме имали проблем, ама извикаш на предишния ден малките производители. После заплашваш - ще купя 1000 камиона и ще ги сложа на всеки паркинг и малкият производител ще отива и ще ги дава там.  

Ще направим голямо усилие да направим правителство, с който българският народ избере, който е патриот, който е срещу чудовищната война на Путин в Украйна, който е с европейски ценности. На първо, място да е патриот, подчерта Борисов. 

Пети път да не се направи правителство не е честно към народа и не трябва да се прави. Ако партиите не се вразумят, няма смисъл от съществуването им. Иначе излиза, че си играем с ПП кой ще вземе Черния Петър", посочи Борисов. 

"Патриоти са тези, които кажат "благодаря на Радев", че за две години прави каквото можа, без партия и парламент. Не му благодаря за Киро, Асен и Рашков, които ни натресе,  но той сам каза, че шарлатанията ще спре. Време е да се стегнем и да управляваме. За две години 6 пъти се събираме и говорим едно и също. Те говорят, че ще вдигат пенсиите при инфлация с 20%, при положение, че инфлацията е 40%. Дайте да стане 60%?", разгневи се той. 

Но пети път да не се направи правтелство и да търсим после местните избори, това не е честно през народа!, каза още Борисов. Ако партиите не се вразумят да направят това, няма смисъл от съществуването им. Който изтегли "Черния Петър" и направи правителство, ще загуби местните избори", смята Борисов.

"Далавераджиите все казват, че това не може да стане, сега казват: "е, има как да стане" и те си го сложиха за слоган, демек по втория начин. Замислете се", каза той. 

Борсов подчерта, че ПП е лява партия. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избра Враца за официалното откриване на предизборната кампания. Повече от 800 симпатизанти и членове на ГЕРБ се включиха в събитието. Те го посрещнаха със скандирания "Бойко" и "Победа".

Кампанията ще премине под мотото "За стабилна България отново".

Водач на листата в района този път е Красен Кръстев. На предишните избори листата водеше Петя Аврамова, която също бе на събитието.

Домакин бе кметът на града Калин Каменов. Който обяви, че тази кампания ще е частична кампания и за местните избори. "Какво получихме за 2 г. - проверки, санкции, саморазправа, заплахи. Това не бе саморазправа към мен, а към всички. Това е оценка как не трябва да се прави, какви хора да избираме и на какви да се доверяваме. Дали на неузрели инфантилни хора, които поставят себе си на първо място, или на професионалисти, които могат да направят крачка назад", добави той. И покани на сцената всички водачи от цялата страна, както и листите от Враца, Видин и Монтана.

Каменов си пожела "големият шлем - кметове на ГЕРБ във Видин, Враца и Монтана".

Първи думата взе Николай Нанков, който атакува наследниците си в транспортното министерство. "Наближат ли избори, темата с магистралите става актуална за тези шарлатани, които втора година ни управляват. За 2 г. не построиха нито един метър, не предвижиха нито една процедура", атакува той досегашните управляващи. "Служебният Шишо Бакшишо под сценария "Приказки под Шишовия храст" се разхожда по пътища, направени от ГЕРБ преди 10 г., за да взима проби", заяви Нанков. И го обвини, че не ги взима по правилата и показва само една компроментирана на още етап взимане проба. 

"По време на управлението на "Продължаваме промяната" имаше резултати: те се виждат в магазините, двоен и троен резултат в цените, инлфацията, обедняването на българите. Резултатите са в ущърб на всеки български гражданин. Средна инфлация от 20%, депозитите в банките намляват, има бум на бързите кредити. Това е ясен сигнал, че в България обеднява. Знаем как да решим този проблем, при ГЕРБ инфлация нямаше", заяви Делян Добрев.

"Специален град, специални хора. Малко недостъпен, но така е с хубавите работи. Надявам се това скоро да се промени. Ние вече сме спечелили изборите. Имаме отговори на всички въпроси: как, къде и защо. Ако предишни години сме си говорили кое може да се построи първо, фабрики, инвестиции, образование, наука, индустриални зони, сега водим друг разгвоор като от 90-те години: как да спрем инфлацията, как да спрем мигрантския натиск, как да успокоим страната. Трябва да има правителство, но трябва да обясним на всички, че смисълът на политиката не е да си направиш един хубав бой с другия. Смисълът е да намираш решения, не да създаваш проблеми", подчерта заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Източник/ци: Борисов: Ще вложим огромно усилие да направим правителство. С който е патриот и народът избере

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!