Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шествие скандира "Да живее Русия" преди издигането на националния флаг пред паметника на Незнайния воин в София

Церемония по издигането на националното знаме по повод 3 март, на който честваме 145-ата годишнина от Освобождението, се състоя пред паметника на Незнайния воин в София. Малко преди да започне церемонията по бул. "Цар Освободител" премина шествие на Национално движение "Русофили". Хората развяваха националните знамена на България и на Русия, спряха се пред паметника на Цар Освободител на площад "Народно събрание", скандирайки: "Да живее Русия", съобщава БТА.

Присъстваха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на отбраната Димитър Стоянов, заместник-министрите Теодора Генчовска и Катерина Граматикова, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на дипломатически мисии у нас, граждани. Сред присъстващите на церемонията бяха и други министри, представители на политически сили, посланици. 

При изпълнение на националния химн от Гвардейският представителен духов оркестър беше произведен салют от двадесет артилерийски залпа.

Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова отдадоха почит пред паметта на загиналите за свободата на България.

В церемонията участваха представителни формирования на Националната гвардейска част. По-късно днес предстои тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред президентството.

От 18:30 ч. на площад „Народно събрание“ ще се проведе тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово.

Малко преди да започне церемонията по издигането на флага,  по бул. "Цар Освободител" премина шествие на Национално движение "Русофили". Хората развяваха националните знамена на България и на Русия, спряха се пред паметника на Цар Освободител на площад "Народно събрание", скандирайки: "Да живее Русия". 

Източник: БТА

Петър Волгин: Кой мрази Трети март?

Блинкен на 3 март: Стоим рамо до рамо с вас и вашите съседи срещу трудностите, причинени от Русия

Източник/ци: Шествие скандира "Да живее Русия" преди издигането на националния флаг пред паметника на Незнайния воин в София | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!