Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Блинкен на 3 март: Стоим рамо до рамо с вас и вашите съседи срещу трудностите, причинени от Русия

Шествие скандира "Да живее Русия" преди издигането на националния флаг пред паметника на Незнайния воин в София

Автор: Епицентър.бг

"От името на Съединените американски щати отправям нашите най-добри пожелания към народа на България по случай вашия Национален празник”, заявява държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по случай 3-ти март. 

Той отбелязва, че тази година е от специално значение, защото се отбелязва 120-ата годишнина на дипломатическите отношения между България и САЩ.

„През годините нашето приятелство прерасна в многостранно партньорство. Като приятели, партньори и съюзници в НАТО, ние се гордеем със своите споделени ценности и работим съвместно, за да гарантираме мир, сигурност и просперитет за народите си. Знайте, че ние стоим рамо до рамо с вас и вашите съседи, докато се изправяме срещу трудностите, причинени от непровокираната война на Русия срещу Украйна”, допълва Блинкен. 

„Заедно сме по-силни благодарение на сътрудничеството си по важни теми като върховенството на правото и демократичните институции, диверсифицирана и надеждна енергийна среда, разширени икономически връзки и междучовешки отношения на нашите държави. Очаквам с нетърпение да задълбочим своето партньорство през следващата година”, заявява държавният секретар на САЩ.

Петър Волгин: Кой мрази Трети март?

Източник/ци: Блинкен на 3 март: Стоим рамо до рамо с вас и вашите съседи срещу трудностите, причинени от Русия | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!