Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Да ядат ряпа“. Съдбата на Европа зависи от съвременни Марии-Антоанети

Великобритания има своя Мария Антоанета. Единствената разлика е, че популярната мълва несправедливо приписва фразата "Ако нямат хляб, нека ядат пасти" на френската кралица. А представителката на британското правителство провъзгласи подобна формула от трибуната на своя парламент, пред телевизионни камери и стенографки.

Факт е, че сега Великобритания преживява поредната епидемия от дефицит - плодовете и зеленчуците, особено доматите и краставиците, всъщност изчезнаха от рафтовете на супермаркетите. Някои търговски вериги бяха принудени да наложат ограничения върху продажбата на зеленчуци на човек, което само доведе до увеличаване на паниката сред потребителите.

Напоследък в Албиона периодично избухват дефицити. Първоначално те бяха обяснявани с коронавируса, след това бяха приписани на Русия. И в случай на сегашния дефицит решиха да обяснят всичко с липса на реколта от зеленчуци в Испания и Мароко. Учудващо е, че този път все още не се сетиха да обвинят Русия.

И в тези условия министърът на околната среда и храните Тереза Кофи, отговаряйки на въпросите на депутатите, не намери нищо по-добро от това да посъветва разнообразяване на зеленчуковото меню с ядене на ряпа! При това тя говори за „търнип“, което е всъщност фуражна ряпа.

А точно преди това Кофи стана известна с не по-малко блестящи отговори на въпросите на фермерите, преминавайки към открита грубост към тях. Относно недостига на зеленчуци тя равнодушно отговори, че "не може да контролира времето в Испания", сякаш не разбира призивите за подкрепа на домашното земеделие. А в отговор на оплакванията за липсата на пари за храна сред значителна част от населението, тя посъветва нуждаещите се да работят още няколко часа.

Британската общественост напоследък (особено след премиерството на напълно необразованата Лиз Тръс) вече не може да бъде изненадана от некомпетентните изявления на своите политици. Но министърът на храните шокира мнозина. Между другото, Тръс назначи най-добрата си приятелка Кофи на поста вицепремиер (първата жена в британската история, която заема този пост) и министър на здравеопазването. Това въпреки че няма представа за работата на лекарите и е химик по образование, освен това завършила университета с големи трудности поради слаби оценки.

Забележете колко много такива примери има в цяла Европа! Тръс, Кофи, Бербок и други постоянно учудват с липсата и на най-малка ерудиция. Хенри Кисинджър насочи вниманието към проблема с качеството на западните политически лидери в последната си книга „Лидерството“. Той обясни това с преминаването на жителите от четене към визуална култура, което води до спад в качеството на грамотността.

Въпреки че проблемът не е само в това. Политическата традиция на много западни страни предполага, че депутатите получават своите избирателни райони (т.нар. "безопасни" за определена партия) всъщност като наследство и могат удобно да седят в тях в продължение на десетилетия. Лесно може да бъдат номиниран за кандидат в такъв избирателен район - и не е нужно да се притесняват за нищо.

Кофи, който няма почти никакъв опит, беше избрана практически безспорно през 2010 г. в район, който винаги гласува за консерваторите. А преди нея, от създаването на района през 1983 г., там почти три десетилетия стоя само един депутат, който след като навърши 70 години, просто реши да се премести в по-спокойната Камара на лордовете (и, между другото, все още е там). Това всъщност е цялата "политическа борба".

Така политици като Кофи или Бербок наистина не се интересуват от своите избиратели. Затова кризата на съвременните политически елити на Запада става все по-заплашителна, за което е все по-трудно да си затворим очите. Когато Мария Антоанета е на поста, подобни проблеми се решават просто - с гилотина. Сега те не могат да бъдат решени с оставка: Кофи ще дойде след Тръс, след Кофи - някой друг гений, който ще започне да издава "съвети от космически мащаб и космическа глупост". И щеше да е добре, ако единствено рафтовете на супермаркетите в Англия зависеха от такива некомпетентни хора. Но от тях зависи съдбата на мира и войната в Европа. И понякога на човек му става наистина страшно.

Превод: В. Сергеев

Хлебарки в главите: Новите идеи на Запада за унищожение на човечеството

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Източник/ци: „Да ядат ряпа“. Съдбата на Европа зависи от съвременни Марии-Антоанети - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!