Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Наши МиГ-29 помагали на бомбардировачи В-52 – осигурили прикритие за атаката

Българските ВВС са участвали в тренировка за поразяване на цели на бомбардировачите B-52. Това е станало в края на миналата седмица, но Министерството на отбраната съобщава едва сега за тренировката.

В края на миналата седмица изтребители МиГ-29 са осигурили прикритие и въздушно пространство за действие на бомбардировачите B-52.

От Министерството посочват, че съвместната тренировка е осигурила ценна възможност за надграждане на подготовката на българските пилоти и е потвърдила готовността за противодействие на всякакви военни заплахи.

Четирите стратегически бомбардировача, способни да носят и ядрено оръжие, пристигнаха в Испания три дни, след като президентът Владимир Путин замрази участието на Русия в Договора за стратегическите нападателни оръжия - СТАРТ 2. Командването на ВВС на САЩ в Европа тогава обяви, че B-52 са посетили Естония. И там са извършили прелитане на малка височина в столицата Талин заради честванията на националния ден на независимостта.

От петък насам е имало съвместни операции и учения с участието на партньори и съюзници. От българското МО не съобщават дали B-52 са летели и във въздушното пространство над България.

Източник от НАТО: Американски водолази участваха във взривяването на "Северен поток"

Източник/ци: Наши МиГ-29 помагали на бомбардировачи В-52 - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!