Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Столтенберг: Нормални отношения с Русия са невъзможни и след края на войната. Няма връщане назад

През последните години Русия наруши ключови споразумения за контрол на въоръженията. Демонтира цялата архитектура за контрол на оръжията. Така че трябва да признаем, че краят на тази война няма да бъде връщане към нормалността в нашите отношения с Русия. Няма връщане назад. Това заяви Йенс Столтенберг пред репортери по време на посещение във финландската столица Хелзинки, цитиран от прессслужбата на НАТО. 

Той още веднъж повтори, че разширяването на помощта за Украйна крие риск от ескалация, но за Северноатлантическия алианс една руска победа носи по-големи рискове. От началото на украинския конфликт всяко действие или бездействие е рисковано, подчерта Столтенберг.

В края на краищата, според генералния секретар, има и по-опасни сценарии: "Далеч по-голям риск е победата на Русия, която ще потвърди, че използването на сила може да доведе до политически резултати".

Той призова всички западни съюзници да увеличат военната помощ за Украйна, като увери участниците в събитието, че се твърди, че руската армия активно се подготвя за настъпателни действия. Освен това генералният секретар на НАТО изрази загриженост, че Пекин може да започне да доставя смъртоносна военна помощ на руските въоръжени сили.

Ръководителят на НАТО заяви още, че Украйна ще стане член на алианса в "дългосрочен план", но подчерта, че непосредственият въпрос е тя да остане независима държава пред лицето на руската инвазия, предаде АФП.

"Съюзниците от НАТО се съгласиха, че Украйна ще стане член на нашия алианс, но в същото време това е дългосрочна перспектива", заяви Столтенберг пред репортери по време на посещение във финландската столица Хелзинки, цитиран от БГНЕС.

Източници: "24 часа", nato.inttopwar.ru

Източник от НАТО: Американски водолази участваха във взривяването на "Северен поток"

Източник/ци: Столтенберг: Нормални отношения с Русия са невъзможни и след края на войната. Няма връщане назад | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!