Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Човекът, счупил плочата на Паметника на Съветската армия: "Аз съм убеден, че чупя плоча, на която пише лъжа!" ПРАВ Е! ТРЯБВА ДА ПИШЕ ИСТИНАТА Паметника на Трети...

No photo description available.

Аз съм убеден, че чупя плоча, на която пише лъжа. (Прав е не е ли? НЕ Е на Съветската армия, а на Трети Украински фронт! – Трябва да се знае кои внесе комунизма в България, не е ли така? А също и кой го внесе в Русия, нали

Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) )

May be an image of text that says 'සe തX 3 украинский фронт'

Когато човек върши такива неща, е под напрежение, разказа Раянов

Чий паметник искат да съборят? През 1944 г. у нас влиза Трети украински фронт...

Речта на Путин била последната капка, която му преляла чашката, заяви Светлозар Раянов

"Моето възмущение, моят гняв към събитията в Украйна и моите десни антикомунистически убеждения са причина да счупя плочата на паметника на Съветската армия". 

Това заяви пред Нова тв Светлозар Раянов – доктор на естествените науки в Дрезден. „Речта на Путин беше последната капка, която преля чашата ми”, допълни той. 

Раянов е основател на синдикалната организация на КТ „Подкрепа” в Комитета за опазване на околната среда. Участвал е в първите избори след демократичните промени през 1989 г. След загубата на СДС е отишъл в Германия. Върнал се 2005-та година, за да участва в проект за подобряване на административната способност на горското стопанство. 

Желанието му да счупи плочата на паметника се породило в първите дни на нахлуването на Русия в Украйна. Тогава поканил приятели, които да го охраняват, но те го разубедили. При сегашния акт не е казал никому. „Аз съм убеден, че чупя една плоча, на която пише лъжа. Когато човек върши такива неща, е под напрежение”, разказа Раянов. 

Нужни били няколко удара, за да се напука и да се откърти плочата. Като чул сирена, решил да се отдръпне и се прибрал в колата си, паркирана наблизо. След малко получил обаждане от полицията, че е идентифициран. Сам се върнал на местодеянието, за да бъде арестуван. „Не исках да ме хванат, бях си сложил шапка и очила, но по дрехите, вероятно са ме разпознали”, каза Раянов. 

След като пукнал плочата, той изхвърлил чука. Като се върнал край паметника, повикан от полицаите, около три часа чакал да се направи оглед на паметника. „Бяха много учтиви, бяха много коректни, бяха любезни, нямам претенции към органите на реда”, заяви Раянов. Той все още очаква втори разпит, след което ще му повдигнат обвинение.

„Надписът на този паметник не е историческа истина. Ако в текста пишеше: „На съветската армия от признателната БКП”, нямаше да имам нищо против, обясни мъжът. 

На своята страница във фейсбук той получава два вида съобщения – поощрения и заплахи – „Който чук вади от чук…”. Раянов призна, че се притеснява от заплахите. Той не си представя да довърши чупенето на паметника. 

„Съветските воини са освободили цяла Европа от фашизма. България не е водила война срещу Съветския съюз. България е била свободна и демократична държава, когато Съветската армия навлиза на територията ни. Даже не е имало и германски войски, от какво да ни освободи Съветската армия”, запита Раянов.

Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Източник/ци: Човекът, счупил плочата на Паметника на Съветската армия: Речта на Путин преля чашата ми

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!