Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Държава-разграден двор! 120 афганистанци накуп прескочили оградата с Турция със стълба

Държава - разграден двор! Такава се оказва България, щом почти всеки ден мигранти прескачат необезпокоявани границата ни с обикновена стълба!

Възможно ли е това да стане без изрична '€$' заповед? НЕ!
По руско време жив човек не можеше да премине границата. Защо? Отново заради изрична заповед...

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

Преди 3 дни около 120 човека - граждани на Афганистан, преминали от Турция през границата с България със стълба. В гориста местност ги разпределили на групи и през нощта, около полунощ на 25 срещу 26 февруари 46 мъже, сред които и непълнолетни били съпроводени до път с асфалт и около 02,00 ч. качени в товарен микробус.

Той бил управляван от С.К., а до него в купето бил Д.К. На км 179 били спрени в аварийната лента на АМ “Тракия“. Уговорката била, че ще получат пари, като пристигнат в София. 

Всичко това се случва седмица след като 18 мигранти, също афганистанци, загинаха. Те се бяха задушили в тайник на камион. Каналджиите бяха изоставили бежанците край софийското село Локорско.

Аналогията между случилото се на 17 февруари, миналият петък, и случилото се тази неделя отново повдига въпроса - къде са пропуските на държавните институции.

Общите неща са много. Първо става въпрос за групи, които са приблизително равни - все по около 50 мигранти и винаги млади мъже от Афганистан.

Другото общо е, че в групите има непълнолетни, чиито родители са в Турция - тоест по отношение на тях може да се приложи механизмът за събиране на семейства.

Веднъж влезли на територията на страна членка на Европейския съюз те значително по-лесно получават закрила и съответно родителите им могат да пристигнат вече легално.

Към тази картина трябва да прибавим и 24-мата нелегални мигранти, пак натъпкани в бус и задържани до Видин на 19 февруари, заедно с четирима каналджии.

Това са общите неща на повърхността.

Под повърхността има още съвпадения. Мигрантите от всички групи казват едни и същи тарифи за трафика - 7 хиляди евро на човек до Западна Европа и 10 хиляди евро до Великобритания. По информация на БНТ всички афганистанци са пристигнали в Турция преди 3 до 5 години.

Оказва се, че огромната част от тях са работили в Истанбул по строителни обекти, за да спечелят парите, с които да продължат пътя си към Европа.

Твърди се още, че всяка от групите се състои от мъже между които има предимно роднински връзки, тоест те са от един родови клан и са преминали по един и същ маршрут до Турция - от Афганистан през Иран.

И разбира се от Истанбул през района на Дерекьой към България.

Върхът на организацията - основният организатор, се намира в Турция. Там става въпрос за две организации - едната, която се занимава с трафика на сирийци и другата на афганистанци.

Според едни данни трафикът на афганистанци се контролира от един техен сънародник, който живее в Турция от десетилетия, заедно с негов турски колега.

Под тях има разклонения, които се занимават с набирането на групи - това са така наречените тур офиси в истанбулския квартал Аксарай. Именно те поддържат връзка с организатори в България.

Тоест след инцидента е задържана една от групите, които поемат нелегалните мигранти у нас. Подобни групи има много и МВР твърди, че работи по такива, но със сигурност има и групи, които са извън полезрението на службите.

Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинения на двама мъже на 25 г. и на 27 г. за трафик на мигранти. Те са свързани с катастрофата, станала тази сутрин на АМ "Тракия".

Двамата са обвиняеми по досъдебно производство за това, че в съучастие помежду си, с цел да набавят за себе си имотна облага - пари, чрез използване на МПС, противозаконно подпомогнали, чрез осигуряване на превоз и транспорт 46 лица, от тях и непълнолетни, граждани на Афганистан, да преминат страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България.

Мъжете са задържани за 72 часа с прокурорско постановление.

Пред разследващите обвиняемите са разкрили, че са били наети от трето лице, за да превозят мигранти. Обещана им е голяма сума пари.

Двамата са осъждани за престъпления против собствеността, предаде NOVA. Извършват се активни действия по разследването.

По повод увеличения мигрантски натиск у нас Главният прокурор Иван Гешев коментира:

"В страната ни и в ЕС влизат свободно хора, които не знаем какви и кои са. Може да са свързани с тероризъм, организирана престъпност, а може и просто да бягат от война и да търсят по-добър живот. И ние играем на стражари и апаши и ги гоним по пътищата на България. С жертви и от двете страни, за съжаление“.

Източник/ци: Държава-разграден двор! 120 афганистанци накуп прескочили оградата с Турция със стълба

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!