Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Почувствах се лично обидена от долнопробното представяне на българската жена

Лидия Делирадева

Много коментари срещнах снощи по повод втория сезон на „Ергенът” по bTV. И тази вечер загледах тъй коментирания „формат” (нали сега е модерно да се казва формат, а не предаване).

Почувствах се лично обидена от долнопробното представяне на българската жена. Защото това НЕ Е българската жена. Няколко кухи, омазани, подути до гротескност, говорещи елементарно и с очевиден умствен и поведенчески дефицит екземпляри от женски пол (ако така са се самоопределили, според новите висши ценности да бъдеш, каквото си поискаш - например може да си мъжожен, женомъж, зеленчук, метла, тоалетно казанче и т.н.) НЕ СА българската жена.

Тя е мъдра, красива, силна, обичаща, тя ражда деца, тя ги закриля, тя се бори, плаче, тъгува, смее се, спъва се и отново тръгва по пътя, тя пътува, пише музика и поезия, тя твори, ръководи, изморява се, наслаждава се, тя е всичко, на което се крепи животът...

Но тя НЕ Е КАРИКАТУРА.

Защо тогава голяма телевизия като bTV ни обижда така грозно с това предаване?

Защото, мили хора, простотията ПРОДАВА. А да продаваш и да печелиш е единствената цел. Има безброй маркетингови стратегии как да привличаш внимание. Има целеви групи, има какви ли не изследвания как да задържиш зрителския интерес, за да се стичат рекламодателите към теб.

И един от инструментите за сигурна и добра печалба е простотията. Ние я плюем, но я гледаме. Ние се възмущаваме, но гледаме, а през това време те си излъчват рекламите и трупат рейтинг.

Ние си въобразяваме, че телевизиите трябва да бъдат възпитателен пример за младото поколение, да помагат във формирането на ценности, да създават съдържание, което да остане за поколенията. Но, представете си, вместо „Ергенът”, един или три месеца да се излъчва предаване за история, литература, изкуство или образование. Кой ще го гледа и как ще си продадат рекламното време?

Простотията продава, драги зрители. Безсрамно, грозно, отвратително и безнравствено, но продава.

Друг въпрос е как се стигна дотам не красотата, а простотията да носи добри печалби.

Ако не искате да съучаствате в простотията, изключете телевизора.

Аз съм българка. Аз съм жена. И за мен това е обидно.

В бъдещето не се влиза на групи, а един по един – ето го стандартът

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!