Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо не се оправяме?


КОМЕНТАРИ.com

Добри Божилов

Бих искал да ви кажа нещо тъжно, но може би и оптимистично...

...

Защо не се оправяме?

Защото нямаме водач, зад който да застанем и да ни тегли напред. Той да тегли, а ние да го бутаме. Единството на честен водач и вярващия му народ е единственият път към прогреса.

Какво се получава при нас?

Всеки водач, който "дръпне" малко и тръгне да трупа доверие, започва да се облажва още при първата софра. Не може да погледне над нея, не може дори да съобрази, че ако стане супер-водач (тип Путин, Орбан), ще има по-голяма софра. Не. Паднат ли му някакви държавни пари, веднага започва да усвоява.

Това бързо се вижда от народа и този водач губи доверие. И не може да порасне.

Ето - вижте Коцето. Аз съм му помагал, много други - също. И какво направи накрая? Падна му някаква жалка субсидия, с която да си купи една къща, и... купи си къщата. Какво нищожно мислене, какво жалко същество. Ако се беше отказал от субсидията, както умно бе обещал, по съвети на по-умни от него, ако го беше направил, сега щеше наистина да се бори за 51%. А то субсидии, грантове, та събирал дори "безотчетните" на депутатите си, та да си вземе още един апартамент. От това "лидер" не става.

Но не е само Коцето. Гледайте какви жалки същества са градската десница. Та те са срам дори за фашистките си идоли отпреди 9 септември. Дали са им някакви грантове, и за тях са готови на абсолютно всичко, вкл. на абсурда да раздадат малкото оръжие на Българската армия, срещу голи обещания. И всичко това е не защото са атлантици (Христо Иванов е от комунистически род, а Иво Инджев е офицер от ДС). Не е от идеи. Те са продажници. За грантове - някакви трохи им подхвърлят, и убиват идеалите на искрените фашисти. Не си мисля фашист да позволи разоръжаване, насред война. България дори е купила 50 танка от Германия, и то точно когато на Германия най-много са и трябвали за нейната си война на Изток.

Да оставим дори тия. Да погледнем Корнелия. Тя успя да издигне президент, който да победи ГЕРБ. Успя и да вкара първоначално рекорден брой депутати. Успя да се пребори с Истанбулската конвенция.

И накрая... Пачки от... оръжие за Украйна. Паднаха и военните заводи, продава като разпрана, в буквално се изплюва в лицето на собствените и избиратели. Сега са ми паднали пушкалата и комисионите. Ох, колко е сладко...

Ами Киро и Кокорчо? Дойдоха с огромно доверие, президентът ги подкрепи. И като взеха властта - какво - една вълна от уволнения на всичко наред, и слагане на свои хора. Едно безобразно точене на държавата. Забелязвате ли, че ПП се оплаква от всичко друго, но не и от липса на пари. От бюлетини, от ДПС, от медии. Но от липса на пари не се оплаква. И това - само със 7 месеца власт.

Нямаме нито един политик, тип Путин-Орбан, който да погледне по-далеч от краткосрочния келепир. За Путин се говори, че е най-богатият човек на Земята. Но дали е станал такъв в първата година от управлението си? Или първом увеличи икономиката на Русия 6 пъти, напълни джобовете дори на пенсионерите, осигури безплатно здравеопазване. Национализира почти всичко от олигарсите и го вкара в бюджета. И после - като народът видя, че е намерил своя водач, после може да е поспечелил нещо.

Дори това нямаме - умно-алчен водач.

Имаме само нищожества и келепирджии...

Но има надежда де - до момента е било така. Никой не знае бъдещето. И в Русия преди Путин беше така...

Добри Божилов, писател

Автора на серията за "Задругата", "Девети", "Сенките" и др.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!