Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Турция загуби любими актьори

Емел Атиджи, която играе в сериала „Имало едно време в Чукурова“, и дъщеря й Пурян Атиджи са загубили живота си под развалините

След двете силни земетресения в Кахраманмараш стана известно, че Емел Атиджи, която играе в сериала „Имало едно време в Чукурова“, и дъщеря й Пурян Атиджи са загубили живота си под развалините. Освен тях, в  разрушителното бедствие е загинал и актьорът от сериала "Осман Основателят“ - Чагдаш Чанкай. Той беше няколко дни със съпругата си Зилан Тигрис под руините! Двойката загина в резултат на срутването на 9-етажна жилищна сграда в Диарбекир. Надеждите не пресъхнаха до последния момент, тъй като от апартамента, където бяха Чагдаш и Зилан, се чуваха звуци. Преди дни обаче дойде тъжната новина. Бяха открити безжизнените тела на двамата, които не успяха да оцелеят поради студеното време.

Тази тъжна новина сподели Мехмет Боздаг, продуцентът на историческия проект „Осман Основателят“ с участието на Бурак Йозчивит, който се излъчва по ATV. Мехмет Боздаг каза следните думи: „Ние сме дълбоко натъжени от загубата на ценен актьор в нашия сериал „Осман Основателят“ – Чагдаш Чанкай и съпругата му, музикантката Зилан Тигрис, в резултат на земетресението, което дълбоко нарани всички ни. Пожелаваме Божията милост на нашия уважаван актьор Чагдаш Чанкай, неговата съпруга и всички наши граждани, загинали в резултат на земетресението, и изказваме съболезнования на техните семейства. Нека тяхното място е в рая.”

Актрисата Емел Атичи учи в Театралния факултет на университета Чукурова в град Адана. Освен любовта си към романите, актрисата се представя много добре и на сцената. След като се установява в града, в който живее, започва работа в Държавния театър на Адана, така че има възможността да събере публика и далеч от екраните.

Въздействието на нейната смърт беше толкова голямо, че артистите от сериала „Имало едно време в Чукурова“ също написаха кратко изявление в чест на любимата си колежка: „Скъпа наша приятелко Емел, нека Бог се смили над теб.”

“Животът е толкова непредсказуем, че никога не знаеш какво може да се окаже следващото, което ще ти поднесе.“ Това е основното послание на сериала „Имало едно време в Чукурова“. Сериалът е римейк на американския филм „Райски дни“ от 1978. Действието се развива от 70-те години на миналия век до наши дни.

Източник/ци: Турция загуби любими актьори - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!