Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Андрей Фурсов: Глупаците от университетите

/Поглед.инфо/ У нас често казваме, че в Русия има две беди - "глупаците и пътищата". Но като цяло процентът на, да кажем, неадекватните хора по целия свят е еднакъв, мога да ви го кажа със сигурност. Освен това социалните среди са различни. Но съм длъжен да отбележа, че за съжаление в университетската, академичната среда, както у нас, така и на запад, процентът на глупаците е много по-висок от средния.

Гогол прави „Забележки за господата актьори“ за „Ревизор“. Там той пише: „Кметът е много интелигентен човек по своему“. Умен човек по своему... Какъв е проблемът с руската интелигенция - те вярват, че след като са получили образование, стават много умни.

Един от най-умните хора, които срещнах в живота си, беше дърводелецът Степан Сергеевич. В началото на 90-те той беше на около 50 години, зад гърба си имаше само седем класа. За разлика от понякога откровените глупаци – доктори на науките, професори, с които съм работил.

Нямате представа колко много хора са откъснати от живота в американската университетска среда. По принцип им е трудно да обяснят каквото и да било. Спомням си как се опитах един път, но двама души - унгарец и турчин ми казаха: "Спри, те са умни по американски, пак няма да те разберат".

Бях добре познат с философа Ференц Фехер. През 1986 г. той написа най-добрата книга за съветското общество на английски - "Диктатура над потребностите". И той ми каза: „Андрей, американците не са живели при фашистите, те не са живели при комунистите. Те никога няма да го разберат!“

И тогава казах: „Може би те все пак ще живеят под някаква своя тоталитарна система ...” Фехер каза: „Ще бъда много щастлив.” И между другото, избухването на Black Lives Matter, когато хората започнаха да се навеждат със страшна сила, обясни нещо на американците.

Превод: СМ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Проф. Андрей Фурсов: Глупаците от университетите - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!