Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вехтият милиардер Шефкет Чападжиев налива $100 млн. в ЦСКА: Lupa.bg

От вчера "Червената" половина на България се тресе от шокиращата новина, че ЦСКА има нов собственик. До месец 40% от акциите на 31-кратните шампиони стават собственост на фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука". Lupa.bg ексклузивно научи чии пари стоят зад рокадата - милионите на най-богатия български емигрант - Шефкет Чападжиев.

Помакът от Мадан, изградил гигантска бизнес империя в САЩ, е близък приятел на футболната икона Христо Стоичков. Шефкет потърсил Камата миналата година с молба да го посъветва как да подпомогне българските деца с огромна сума пари. Престарелият милиардер усещал края на жизнения си път и искал да бъде запомнен в родината, която не спря да обича с цялото си сърце.

Стоичков и адвокатите му родили плана с основаване на фондацията "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука". В него Чападжиев налял 100 милиона долара. Организацията ще построи свръх модерен спортен комплекс в "Борисовата градина", както и новия стадион на ЦСКА. Дейността й обаче няма да се ограничи с "червения клуб", като идеята е в годините напред да помага на млади спортни таланти от цялата страна.

Шефкет не ще името му да бъде свързвано с Гриша Ганчев

Чападжиев поставил обаче условието настоящият благодетел на ЦСКА - Гриша Ганчев, да се отдръпне от управлението на клуба, защото от пиар съображения не искал името му да бъде свързвано с бизнесмен с купчина висящи дела. Партньори на Стоичков във фондацията ще са отдавнашните спонсори на "червените" от хазартния гигант "Уинбет" на известния Валтер Папазки.

На "Армията" се шушука, че към заверата се прави опит да бъде привлечен и емблематичният баровец Румен Гайтански - Вълка, който да апортира в дружеството къпалнята "Мария Луиза". Така проектът за ново спортно съоръжение в центъра на София добива гигантски мащаби. Тази схема обаче все още била в етап на предварителни разговори.

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Вехтият милиардер Шефкет Чападжиев налива $100 млн. в ЦСКА - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!