Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Орбан демонстративно не отиде на среща с Байдън


Виктор Орбан, снимка: Съвет на ЕС

Премиерът на Унгария Виктор Орбан пренебрегна срещата във Варшава в сряда с президента Джо Байдън и другите лидери на Букурещката деветка, след като настоя, че Доналд Тръмп е единственият човек, който може да постигне мир с Владимир Путин, съобщи Daily Mail.

Орбан има различно мнение за войната в Украйна, като укорява Европейския съюз за удължаването на конфликта. Той дори заяви, че само бившият президент на САЩ Доналд Тръмп може да договори сделка между украинците и руснаците за прекратяване на конфликта.

„Това ще звучи брутално, но надеждата за мир е името на Доналд Тръмп“, каза Орбан през октомври, твърдейки, че Байдън не е човекът за тази работа, защото „прекали“, като нарече руския президент Владимир Путин „военен престъпник“.

По време на следобедната среща в сряда в президентския дворец Унгария беше представена от президента на страната Каталин Новак, който също е член на дясната партия „Фидес” на Орбан.

Преди срещата Байдън нарече решението на Путин да напусне Новия договор за ядрени оръжия СТАРТ „голяма грешка“ и обеща да „защити всеки сантиметър“ от НАТО, тъй като дипломатическото напрежение между Вашингтон и Москва допълнително се влоши.

Интересно как човек, който собствените си крака не може да командва, му дават да командва света

Източник/ци: Орбан демонстративно не отиде на среща с Байдън - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!