Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как ни лъжат хипермаркетите: българска лютеница във Великобритания струва 0.59 паунда (1 лв. 30 ст.), а у нас – 6 лв.


Българска лютеница, произведена в Хасково, във Великобритания струва 0.59 паунда или 1 лв. 30 ст.

Сдружението за модерна търговия, в което членуват хипермаркетите и големите вериги, се оправда че цените в България са по-скъпи от тези в Западна Европа, защото имало разходи за транспорт и логистика. Фактите обаче показват друго – цените на български стоки у нас са по-високи, отколкото в Западна Европа, въпреки че разходите за транспорт и логистика на български стоки в България очевидно са по-ниски, отколкото разходите за транспорт и логистика на същата българска стока в Западна Европа.

„Как тогава продават нашата лютеница, произведена в Хасково за 0,59 паунда (1 лв.30 ст.), а в България – за 6 лв. 9 ст. Това е безобразие! Да не ни лъжат по този начин“, недоволства Таня Искрева, която изпрати сигнал до Флагман.бг, прилагайки снимка от магазин във Великобритания.

Как ни лъжат хипермаркетите българска лютеница във Великобритания струва 059 паунда 1 лв 30 ст а у нас 6 лв

У нас същата лютеница струва 6 лв. 9 ст., докато във Великобритания – 0.59 паунда или 1 лв. 30 ст. Снимка: Флагман

И други българи алармират в социалните мрежи, че продукти, българско производство, са по-евтини в чужбина, отколкото тук, където и разходът по самото управление на магазините е доста по-нисък.

В същото време един от големите български производители – „Ел Би Булгарикум“ обяви, че хипермаркетите вдигат цените с 80%.

Източник/ци: Как ни лъжат хипермаркетите: българска лютеница във Великобритания струва 0.59 паунда (1 лв. 30 ст.), а у нас – 6 лв.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!