Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Докато Костадинов кълне Сорос, съпругата му се възползва от парите на неговата фондация

Съпругата на Костадинов – Велина, печели финансиране за образователен проект от „Отворено общество“

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който обича да лепи звучния етикет „соросоиди“ на неудобните му медии и граждански организации заради получаваното от тях финансиране от чужди фондации, май ще се окаже в конфликт на интереси.

Очевидно съпругата на Костадин Костадинов няма нищо против сама да усвоява от омразните му западни грантове. Макар всичко да е напълно открито, а каузата смислена, това би трябвало да сложи върху Велина Костадинова клеймото „чужд агент“, а феновете на проруската партия да я линчуват публично.

Неотдавна от „Възраждане“ внесоха законопроект, с който се задължава всеки човек или фондация, получил финансиране от чужбина, без значение от повода, веднага да се регистрира като „чуждестранен агент“ под заплахата от сериозна глоба. 
Подобно на любимата им Русия, вписването в регистъра е гарнирано с куп ограничения.

Чуждите агенти нямат право да участват в политиката, да работят и дори да стъпват в държавни и частни детски градини, училища, университети, научни институти, социални домове или болници. Подобни изисквания са напълно безумни, защото не засягат само митичните чужди лобисти, които според Възраждане вземат пари, за да направят българите джендъри по поръчка на Джордж Сорос и фондацията му „Отворено общество“.

В случай, че бъде приет законът на Костадинов, това означава, че учените от БАН, университетските преподаватели или учители, разчитащи единствено на финансиране от ЕС или чужди фондации, за да си купят нова апаратура, участват в конференции в чужбина или да осъществяват свои смислени проекти, ще останат без работа. 

Дори приемайки, че срещу страната ни има някакъв планетарен разговор начело с Джордж Сорос, то тогава възниква въпросът защо в него участва и фондацията, в чието ръководство е половинката на Костадинов?!
Оказва се, че Велина Костадинова, която по професия е преподавател, е сред учредителите на сдружение „Образователна общност Варна“, обединяващо будни родители, педагози, психолози, терапевти, логопеди и др. специалисти, работещи с деца. Тяхната мисия е реформа на детското образование, така че да стане актуално на времето, отговарящо на нуждите, интересите и индивидуалността на хлапетата и да е водено от любовта към човека и неговите права.

С цел осъществяването на тази благородна задача, Велина Костадинова и колегите й организират семинари, обучения, сбирки за обмен на опит и ноу-хау. На тях пред родители и учители се демонстрират хуманистични педагогически системи и методологии.
Всеки, който прочете целите на сдружението, би пожелал повече такива учители за децата на България.

И тук трябва да се отбележи важната подробност, че в бюджета на образователното министерство не са предвидени средства за финансиране на дейността на подобни организации, колкото и полезни да са те.
Държавата категорично не се интересува от квалификацията на учителите или желанието им да развиват допълнителни активности с малчуганите. 

Поради тази причина всеки педагог, желаещ да реализира проект по всевъзможни теми, е принуден да търси средства от български фондации, действащи като посредници и разпределящи грантове от чужди правителства или НПО-та по различни проекти.

От възможността за финансиране на благородните си намерения се е възползвала и управляваната от Велина Костадинова „Образователна общност Варна“. В края на миналата година сдружението стартира проекта си „Мастър клас за начинаещи учители. Готови за училище“. Обучението на младите педагози ще е в две направления – за управление на класната стая и учебния процес, както и за управление на конфликтите и стреса, става ясно от съобщение до медиите.

Осъществяването на подобна благородна цел обаче е далеч не лесна задача, тъй като са необходими средства за наем на помещенията, в които ще се провежда обучението, хонорари на лекторите, отпечатване на учебни помагала и др.

И тъй като, както вече стана ясно МОН не финансира подобни проекти, затова Велина Костадинова и колегите й са кандидатствали и спечелили проект на фондация „Работилница за граждански инициативи“. Дотук добре, но самата фондация, отпускаща парите на Костадинова, е само посредник. Средствата за проектите, финансирани от Работилницата идват от правителствата на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн… и „Отворено общество“ на сатанизирания от „Възраждане“ филантроп Джордж Сорос.

Използвайки лексиката на партията на Костадинов, това автоматично прави съпругата му чужд агент и „соросоид“. 
Дали след подобно предателство Костадинов ще заклейми публично майката на децата му или ще си затвори очите, само времето ще покаже.
Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник/ци: Докато Копейкин кълне Сорос, съпругата му се възползва от парите на неговата фондация | Crimesbg.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!