Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СВР: САЩ обучават 60 ислямисти в лагер в Сирия за нападения в Русия


Американската база "Ал Танф" в Сирия

Руската Служба за външно разузнаване (СВР) съобщи, че според получена разузнавателна информация американската армия вербува ислямистки бойци, за да нападат цели в Русия и страните от Общността на независимите държави (ОНД), предаде Ройтерс.

Според изявление на СВР през януари са били вербувани 60 бойци от групировки, свързани с „Ислямска държава“ и „Ал Кайда“. По данни на службата те са обучавани в американската военна база „Ат Танф“ в Сирия, където преминават подготовка за изработване и използване на самоделни взривни устройства, както и за диверсионно-подривни дейности.

„Особено внимание се отделя на планирането на нападения срещу силно охранявани обекти, включително чуждестранни дипломатически мисии“, каза СВР.

„Те ще бъдат натоварени със задачи за подготовка и осъществяване на терористични нападения срещу дипломати, държавни служители, сътрудници на правоохранителните органи и личния състав на въоръжените сили“, заяви СВР.

Според съобщението „специално внимание се обръща на привличането на имигранти от руския Северен Кавказ и Централна Азия“.

СВР твърди, че в близко време се планира изпращането на бойци на малки групи в Русия и страните от ОНД с цел извършване на нападения.

Европейският парламент отхвърли поправка в резолюцията за Украйна, призоваваща за преговори

Вече официално еврото се отлага... До победата на ОТАН над Русия? Какви изводи трябва да си направим

Източник/ци: СВР: САЩ обучават 60 ислямисти в лагер в Сирия за нападения в Русия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!