Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сноудън: Глупостите със свалените летящи обекти отвличат вниманието от взривовете на "Северен поток"

Бившият служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ смята, че паниката около събитията с балоните е била изкуствено предизвикана.

Ситуацията с трите свалени през последните дни неидентифицирани летящи обекта в Северна Америка има за цел да отклони вниманието на журналистите от разследването на експлозията на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2". Такава оценка изрази в Туитър вчера Едуард Сноудън, бивш служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ, съобщава ТАСС.

„Иска ми се да са извънземни, но не са извънземни“, написа Сноудън, коментирайки ситуацията със свалените балони и неидентифицираните летящи обекти в САЩ и Канада. Според него „паниката е предизвикана по изкуствен път“ и има за цел „да гарантира, че на репортерите, занимаващи се с въпросите на националната сигурност, е възложено да разследват глупостите с въздушните балони, а не бюджета или взривовете (като „Северен поток“)“.

Американският разследващ журналист Сиймур Хърш заяви на 8 февруари в своя статия, цитирайки осведомен източник, че взривните устройства под руските газопроводи са били поставени през юни 2022 г. под прикритието на ученията BALTOPS от водолази на ВМС на САЩ с помощта на норвежки специалисти. По сведения на Хърш решението за провеждане на операцията е взето от президента на САЩ Джо Байдън след деветмесечни дискусии с представители на администрацията, занимаващи се с въпросите на националната сигурност. Ръководителят на пресслужбата на Съвета за национална сигурност на Белия дом Адриен Уотсън в отговор на запитване на ТАСС нарече изложената от Хърш версия „съвършена лъжа и пълна измислица“.

Миналата седмица Обединеното командване на въздушно-космическата отбрана на Северна Америка регистрира три „неидентифицирани обекта“, два от които бяха свалени от американските военни в националното въздушно пространство и още един над територията на Канада, посочва ТАСС. Беше отбелязано, че и трите обекта са много по-малки от китайския балон, намират се на по-ниска надморска височина и външно не приличат на него. Последният от тях беше унищожен на 12 февруари над езерото Хурон на границата между Съединените щати и Канада, а останките му вероятно са паднали в канадски териториални води.

Източник: ТАСС

Как Америка извади от строя "Северен поток" - цялото разследване на Сиймур Хърш

Източник/ци: Сноудън: Глупостите със свалените летящи обекти отвличат вниманието от взривовете на "Северен поток" | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!