Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каква толкова голяма заплаха за САЩ са 5-имата българи в списъка „Магнитски“, че дори координаторът на санкциите пристигна у нас


Главният координатор по санкциите на САЩ Джим О'Браян, посланик Херо Мустафа на среща с Румен Радев

На третия ден след като САЩ обявиха, че още петима българи са наказани по законa “Магнитски”, у нас пристигна главният координатор по санкциите Джим О’Браян. Американският представител, придружен от посланика на САЩ Херо Мустафа и британския посланик Роб Диксън, първо отиде в президенството. Малко преди 15 часа те бяха забелязани да влизат на “Дондуков 1”.

“Модернизацията на България изисква прозрачност на законодателния процес и ефективната работа на правораздавателната система.” Това е заявил президентът на срещата с ръководителя на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент, както е цялата титла на Джим О`Браян.

В срещата участвали вицепрезидентът Илияна Йотова, посланиците на САЩ и Великобритания Херо Мустафа и Роб Диксън.

В петък американското финансово министерство съобщи, че наказва енергетиците Румен Овчаров, Иван Генов и Александър Николов (бивши директори в АЕЦ „Козлодуй“), русофила Николай Малинов и бившия финансов министър Владислав Горанов. Включването им в “Магнитски” означава, че на тях и семействата им се забранява влизане в САЩ, а ако имат сметки там, ще бъдат замразени.

Според Румен Овчаров наличието на трима енергетици в списъка показва каква е целта – изтласкване на Русия от ядрената енетгетика в България и заместването й със САЩ. Румен Овчаров обяви, че договорът с американската „Уестингхаус“ е сключен след ултимативна нота от американското посослство за доставка на ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“. Всички в списъка отрекоха обвиненията срещу тях. Пред БиТиВи Владислав Горанов попита защо да е давал подкупи на държавните служители, като е можел като министър просто да им нареди.

Може да се каже, че сме на ръчно управление лично от Херо Мустафа

Източник/ци: Каква толкова голяма заплаха за САЩ са 5-имата българи в списъка „Магнитски“, че дори координаторът на санкциите пристигна у нас - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!