Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Някои очакваха в "Магнитски 2" да видят имената на Борисов и Гешев... няма как лидерът при чието премиерстване е сключена сделка за F-16 за милиарди със САЩ, да бъде вкаран в корупционен санкционен списък на... САЩ

Stoyan Tonchev

След поредния списък по "Магнитски", вече всички трябва да са се убедили, че българският проблем е само български и той не може да бъде решен от друго място, освен от България и българите.

Някои очакваха в "Магнитски 2" да видят имената на Борисов и Гешев. Причините да не са там са няколко, а една от тях започва с Херо...

Нали разбирате, че няма как лидерът на най-голямата политическа партия в България, при чието премиерстване е сключена сделка за F-16 за милиарди със САЩ, да бъде вкаран в корупционен санкционен списък на... САЩ. Това е равносилно на самопрострелване, защото в превод означава, че САЩ официално и безцеремонно търгуват с корумпирани държавни лидери.

Относно главния прокурор... Няма как да бъде вкаран в санкционен списък за корупция държавен обвинител номер едно на държава член на НАТО, с когото САЩ си партнира по сключени двустранни споразумения за сътрудничество в областта на правосъдието.

И нещо свежо и ново: има друг списък с имена на български високопоставени лица, за които има настояване от Конгреса на САЩ да бъдат включени в санкционния списък по "Магнитски".

Но както започнах, така и ще завърша кратката си епистоларна форма, наречена "пост във Фейсбук": Българският проблем може да бъде решен само в България, от българите.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!