Следвайте "Буднаера" в Телеграм

А вие, Добри Хора. Не спирайте да правите добро

Мажд Алгафари

Добър ден
Гледах новините по нашите телевизии, впрочем, не нашите, а техните, и установих, че нито една не си направи труда да запознае българското общество, че посолството на Сирия събира помощи за пострадалите сирийци от мощното земетресение.
Може би за тях това да не е важна новина или информация, но много хора ми се обаждат или пишат в коментарите си и постовете си питайки къде може да се доставят помощи за Сирия.
Не толкова уважавани от мен медии, разберете, че дори и да не ни информирате, за което уж сте създадени, то хората вършим вашата работа. Колкото и да не ви се иска да предоставете такава информация на Добрите Хора търсещи информация къде, как и какво да дарят, то ние обменяме тази информация между нас си.
За пореден път доказахте, че сте излишни. Дори и за кино не ставате, защото филмите, които пускате не отговарят на ценностите на българите.
Само някои от медиите, най-вече интернет сайтове и издания, публикуваха такава информация, за което дълбоко им благодаря.
А вие, Добри Хора. Не спирайте да правите добро. Дали за Турция или за Сирия, все едно. И в двете географски и политически разделени държави, хората са хора. И едните и другите имат нужда сега и на момента от нашата съпричастност.
Поздрави: Мажд Алгафари

Посолството на Сирия у нас приема дарения за пострадалите от земетресението

Посолството на Сирия у нас приема дарения за пострадалите от земетресението

/КРОСС/ Сирийската общност у нас събира зимни дрехи, одеяла, палатки, лекарства, с надеждата при първа възможност те да бъдат изпратени към бедстващите им съграждани. Даренията се събират в сирийското посолство в София.

Дарения се приемат през целия ден - както материални, така и финансови.

Всеки, който иска да помогне, може да отиде на място, а съвсем скоро на сайта на посолството ще бъде публикувана и банкова сметка.

"Храна, лекарства, медицинска апаратура, линейки. Всичко ще е от помощ. Хората там наистина са в нужда, бедствието е огромно, катастрофа. И ние се обръщаме към международната общност да помогне на Сирия, на хората, на правителството. Искам да благодаря на всички българи, които дойдоха тук и направиха дарения всичко, което са могли - храна дрехи, пари. Оцелявам всяка помощ. Искам да благодаря и на президента ви г-н Румен Радев, на премиера Гълъб Донев, на външния ви министър Милков и на цялото ви правителство и всички институции, които се опитват да помогнат на Сирия и да предоставят помощ възможно най-бързо", каза пред БНТ Н.Пр. Орас Махмуд, ръководител на мисията на Сирия в България.

За да помогне на бедстващите, собственик на заведение е пристигнал в посолството, като е дарил целия си вчерашен оборот.

Източник/ци: Посолството на Сирия у нас приема дарения за пострадалите от земетресението - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!