Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ген. Атанасов обеща импийчмънт на президента Радев заради изказването му в Брюксел

Радев размаха пръст на Скопие: Докато РСМ не впише българите в Конституцията си, няма ЕС!

В ДБ смятат, че държавният глава нарушава Конституцията

Разговори за импийчмънт на президента Румен Радев ще започне в следващия парламент съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Причината - изказването на държавния глава в Брюксел, че България повече не трябва да помага с оръжие на Украйна, въпреки решението на парламента, но и идеята му страната ни да наложи вето, ако ЕК реши да наложи нови санкции на Русия в областта на ядрената енергетика. 

Радев сега обяснява в Брюксел как щял да наложи вето, кой ни докара до това положение да сме вързани с двата крака за Русия? Темата с атомната енергетика е сложна, възможно е като страна да сме в състояние, че наистина да зависим от Русия, не съм експерт. Но мен ме впечатли друго, което каза господин президентът - дали няма основание да му се потърси импийчмънт, ще работя в следващия парламент да изясним това, каза Атанасов пред БНТ. 

А помолен да уточни дали наистина ще отвори темата за импийчмънт на президента, каза: Ма, разбира се. И ще ви кажа защо - едното (от изказванията на Радев - бел. ред.) беше за ядрената енергетика, а от друга страна НС със 173 гласа взе решение за оказване на военно-техническа помощ на Украйна във войната с Русия, а президентът сега излезе и каза, че назначеното от него правителство трябва да прекрати тази дейност. 

Днес съм направил консултации, но тук има основание да бъде обсъдено дали не се нарушава конституцията с това, че г-н президентът и неговото служебно правителство се поставят над парламента. Висшият орган на държавна власт е Народното събрание, настоя той. 

Само преди месец имахте възможност Радев да не управлява, пред ДБ седеше един много прост въпрос - готови ли сте да управлявате с ГЕРБ и ДПС?, отвърна му пък Тома Биков от ГЕРБ.

Като си решите проблемите с корупцията.., подхвана Атанасов.

Аз нямам проблем с корупцията, прекъсна го Биков.

Съдебната система е чадър върху вашата политическа сила, отвърна Атанасов.

Да защитаваш държава-мутра с претенции за демокрация, морал и красота е долнопробна професия. Най-древната

Как Америка извади от строя "Северен поток" - цялото разследване на Сиймур Хърш

Джордж Фридман: Русия удържа позициите си, Украйна ще има сериозни проблеми

САЩ тестваха междуконтинентална ракета от ядрения си аресенал

Пълното разминаване между реалностите: западният разказ за Украйна се пропуква

Източник/ци: Ген. Атанасов обеща импийчмънт на президента Радев заради изказването му в Брюксел

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!