Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вярно е: Лютеницата гони цените на червения хайвер

Любимата от соца „Хорцето”от стотинки стигна 8 лева за буркан

Най-простата народна бърканица от домати – лютеницата, колкото и дса не е за вярване, вече върви на цените на деликатесите.

Добре познатата на няколко поколения лютеница „Хорцето”, с която родителите мажеха филиите на хлапетата, вече струва близо 8 лева големия буркан. Между 4,20 и 4,50 лв. пък струва малкото бурканче с вкусотията.

Най-скъпа е едросмляната смес– тя наистина държи безобразно високи цени, и то не от посбледната инфлация. Половинка едросмляна на „Дерони” се продава за 9 лева, а известната напоследък „Старосел” достигна и 9,50.

Т.нар. „Домашна” на „Дерони” върви малко по-евтино – по 6,29 лв.

Бройка „Първомай” от 400 грама пък се продава за 5,60 лв., но пък грамажът е по-малък. 300 гр. от „Траки” се предлага за 5 лева.

Една от най-скъпите лютеници в момента в хипермаркетите е „Велика”, пак на „Дерони”, рекламирана като вкусотия от „златна  която се предлага за 11,50  500 грама. Забелязва се, че рафтовете там изобщо не се опразват и почти никой не купува на тоя цена. 

Половин кило на „Олинеза”, и то фино смляна се продава за над 6 лева, но на промоция може да я купите за левче по-евтино.

Малката разфасовка на „Олинеза”, от 265 грама пък върви по 3,90.

Източник/ци: Вярно е: Лютеницата гони цените на червения хайвер - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!