Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Белият дом: Пълна измислица е, че американски водолази са участвали в саботажа на "Северен поток"


Ние такива ралботи не знаем как да правим

Белият дом категорично отрече съобщенията, че водолази от военноморските сили на САЩ са поставили взривни устройства под руския газопровод "Северен поток 2" през юни миналата година под прикритието на учението Baltops.

"Това е пълна лъжа и измислица", заяви ръководителят на пресслужбата на Съвета за национална сигурност на Белия дом Ейдриън Уотсън пред ТАСС в отговор на молба да коментира версията, изложена по-рано от американския публицист Сиймур Хърш.

Хърш пише в статията си, че решението за провеждане на операцията е взето от президента на САЩ Джо Байдън след деветмесечни дискусии с представители на администрацията, занимаващи се с въпросите на националната сигурност. Сред тях бяха помощникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан, държавният секретар Антъни Блинкен и заместник-държавният секретар Виктория Нюланд.

Пресслужбите на Държавния департамент, Пентагона и Военноморските сили на САЩ все още не са отговорили на молбата на ТАСС да коментират информацията, изложена от Хърш.

На 27 септември миналата година "Северен поток" съобщи за "безпрецедентни повреди", нанесени предния ден "на три нишки от морските тръбопроводи "Северен поток" 1 и "Северен поток" 2. На 26 септември шведски сеизмолози регистрират две експлозии по трасетата на тръбопроводите. След повреждането на тръбопроводите руската Главна прокуратура образува дело за международен тероризъм.

Източник: ТАСС

Източник/ци: Белият дом: Пълна измислица е, че американски водолази са участвали в саботажа на "Северен поток" | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!