Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гениално?: ЕК: Ако руският петрол се преработи от трети страни, той вече не е руски


Урсула фон дер Лайен, снимка: АП

ЕС въведе изключения за тавана на цените на руски петролни продукти. Два вида нефтопродукти от руския суров петрол бяха изключени от тавана на цените на петрола в Европейския съюз, като според решението, ако руският петрол се преработи в трети страни, той вече не се счита за руски. Това e записано в разясненията, публикувани на сайта на Европейската комисия (ЕК).

„Ако руски петролен продукт в трета държава се преработва чрез смесване с продукт с произход от друга държава, в резултат на което се получава различен продукт, тогава руският петролен продукт вече не се счита за продукт с руски произход и горната граница на цените не се прилага“, пише ЕК.

Според разяснението на Брюксел „ако тези продукти (произведени от руски нефт) са били съществено преработени в трета страна, те вече не се считат за продукти с руски произход и таванната цена не се прилага“.

Съветът на ЕС одобри решението за въвеждане на таван на цените на 4 февруари. Съществуват две ценови равнища за руските петролни продукти: едно от 45 долара на барел за петролни продукти, които се продават с отстъпка от суровия петрол (мазут, нафта), и друго от 100 долара на барел за петролни продукти, които се продават на по-висока цена от суровия петрол (дизел и керосин).

ЕС е пълен потрес!!!

Източник/ци: ЕК: Ако руският петрол се преработи от трети страни, той вече не е руски

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!