Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Македонски граничари биха и заплашиха български депутат: „Един ако мръдне, главата ще извъртиш“ (видео)


Източник: Ангел Георгиев, Фейсбук

Български граждани са били заплашвани и бити от македонски граничари на границата с Република Северна Македония. Сред потърпевшите е и депутат.

Бившият народен представител от 47-ото и 48-ото Народно събрание от парламентарната група на „Възраждане“ Ангел Георгиев е задържан и удрян от македонски гранични полицаи на ГКПП „Деве Баир“. Арестувани са трима българи, съобщиха от вътрешното ведомство на Скопие.

Георгиев е заснел с телефона си кадри от границата. Във видеото, публикувано във Фейсбук, се вижда опашка от автомобили. Георгиев съобщава, че с часове коли не са допускани да преминат. Българите са пътували за честването на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев.

Повече от 100 леки коли и десетки камиони бяха блокирани на границата между граничните пунктове „Гюешево“ и „Деве баир“.

След като гражданин се приближава към Ангел Георгиев и се оплаква, че човек от автомобил с българска регистрация е въведен в сградата на граничната служба, депутатът прави опит да потърси информация за причината. Македонските полицаи се приближават към него със заповед да спре телефона, той отказва и се вижда борба.

На видеото се чува ясно как един от тях заплашва: „Един, ако мръдне, главата ще извъртиш. Ясно ли е?“.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов написа в профила си във Фейсбук: „Това вече не е провокация на хулигани или опозиционни партии в Македония. Това е откровена нагла провокация от страна на правителството на Македония“.

Източник/ци: Македонски граничари биха и заплашиха български депутат: „Един ако мръдне, главата ще извъртиш“ (видео) - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!