Следвайте "Буднаера" в Телеграм

14 000 лв. заплата в министерството на отбраната, но казваме, че „пари няма“, разкри депутат

В едно от търговските дружества в Министерството на отбраната заплатата на изпълнителния директор е 14 000 лв. Тя е 20 минимални заплати, а ние казваме, че „няма пари“. Това обяви от парламентарната трибуна Георги Свиленски от БСП по време на дебатите за минималната работна заплата в НС.

„За изпълнителния директор в търговските дружества в МО има. Такива търговски дружества са 20“, изтъкна той. И посочи, че заплатата е на шефката, а не на работниците. Свиленски очаква от всички министерства отговор за заплатите на директорите в търговски дружества.

Според него освен 14-те хил. на месец, въпросният директор получава и ДМС.

Иначе благодари на депутатите, че все пак, след 41 опита най-сетне гледат Кодекса на труда. „Бивши министри може да говорите на вашия терминологоичен език. Българските граждани ги интересува каква е средната заплата. Сега е 780 лв., ние искаме 50% от средната за предходната –  да е 850 лв. И да влезе не 2038 г., когато ще дойдат новите F-16, а от първи юли т.г.“, настоя депутатът.

Андерс Фог Расмусен към Елена Йончева: Всяка държава решава за войски в Украйна (23,4% от младите искат да бягат от България)

Източник/ци: 14 000 лв. заплата в министерството на отбраната, но казваме, че „пари няма“, разкри депутат

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!