Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американците смятат, че най-големият проблем на САЩ е правителството им: „Галъп“


Полицаи пазят Белия дом от протестиращи, снимка: АП

Американците смятат, че основният проблем, пред който са изправени САЩ, е правителството им, разкри проучване на „Галъп“. Над една пета (21%) от анкетираните посочват лошото лидерство като най-сериозния проблем, изпреварвайки дори инфлацията, която падна до второ място с едва 15% от гласовете.

В рядка проява на двупартийно единство 24% от републиканците и клонящите към републиканците независими, заедно с 18% от демократите и клонящите към демократите независими, се съгласиха, че правителствената некомпетентност оглавява списъка.

Инфлацията е номер две като проблем за симпатизантите и на двете партии – 18% от републиканците я посочват като основен проблем, в сравнение с 11% от демократите. Други 18% от републиканците са по-фокусирани върху имиграцията, въпрос, който падна на далечно 6-то място сред демократите.

Икономическото доверие остава на дъното, като само 2% от анкетираните определят условията като „отлични“, а 15% смятат, че са „добри“. Почти половината (45%) смятат, че условията са „лоши“, докато 38% ги оценяват като „справедливи“. По-голямата част – 72% – смятат, че нещата се влошават още повече, въпреки че оптимистичните 22% смятат, че икономическото състояние на САЩ се подобрява.

Въпреки като цяло мрачните си икономически перспективи, 64% от анкетираните заявяват, че това е „добър момент за намиране на качествена работа в САЩ“.

Рейтингите на одобрение за президента Джо Байдън и Конгреса остават постоянни съответно на 41% и 21%. Проучването е проведено през първите три седмици на този месец, по време на които американците станаха свидетели на многократния неуспех на републиканците в Камарата на представителите да изберат председател и наблюдаваха как говорителите на Байдън се борят да обяснят нарастващата купчина класифицирани документи, открити в различните му имоти.

В проучването на „Галъп“ почти четирима от всеки петима анкетирани прогнозират „икономическо затруднение“, докато девет от десет заявяват, че очакват повече „политически конфликт“. Други популярни прогнози включват увеличение на цените, спад в американската мощ и скок в нивата на престъпност.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Американците смятат, че най-големият проблем на САЩ е правителството им: „Галъп“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!