И Шкварек скочи на Лорер: България, също като Израел, трябва да брани своите навсякъде по света!

Това не е особено уникално мнение сред либералите, но уникалното е да идва точно от г-н Лорер

Лорер е учил в Израел, бил е в младежкото движение на социалистическата партия и трябва да знае, че държавата се основава чрез „Закона за завръщане“ от 1950 г, според който всеки човек по света с един дядо/баба евреин се счита автоматично за такъв

Бившият вицепремиер от ПП Даниел Лорер обясняваше най-нагло, как България въобще не трябваше да се занимава да закриля пребитото в Охрид момче, защото не било български гражданин. България трябвало да защитава само българските граждани, какъвто даже бил един от нападателите. А Християн определи презрително, като някой си, който „се описва сега като човек с българско самосъзнание“, сякаш това не е от значение.

Това написа във Фейсбук политическият анализатор Кристиян Шкварек.

Ето как продължава коментарът му:

Това не е особено уникално мнение сред либералите, които късаха ризи да вдигаме ветото и сега всячески омаловажават случващото се с българите в Македония, за да не излязат виновни. Това, което е уникално, е подобно мнение да идва точно от г-н Лорер.

Г-н Лорер завършва в Израел. Участва в младежкото движение на социалистическата партия в Израел. Той би следвало най-добре да знае, че израелската държава се основава и въздига практически благодарение на „Закона за завръщане“ (חֹוק הַשְׁבוּת) от 1950 г., според който всеки човек по света с един дядо/баба евреин се счита автоматично за такъв и може да получи, както и половинката/децата му, гражданство.

СПЕШНО: Бивш шеф на МОСАД пое пиара на Nexo срещу $1 милион

Израел възприема като своя основа същия принцип, според който Християн от Охрид е българин - принципа на кръвта. (За разлика от държави като САЩ, където в сила е принципа на земята - къде си роден).

България и целият ни държавен апарат трябва да брани своите навсякъде по света, точно така - както Мосад го прави. Израел е пример за подражание в това отношение, но може би като млад социалист на г-н Лорер му е било трудно да оцени това, зает да чете Маркс и обяснява как границите и народите са отживелица.

Източник/ци: И Шкварек скочи на Лорер: България, също като Израел, трябва да брани своите навсякъде по света!

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!