Stopfake.org опроверга публикация на Glasove.com: Масова демонстрация в Мюнхен срещу германски танкове за Украйна

Манипуляция: Немцы вышли на «массовую демонстрацию против поставки танков Киеву» | StopFake

Эта информация является манипуляцией. На видео из упомянутой демонстрации в Мюнхене нет ни одного плаката с призывом прекратить поставки немецких танков Украине.... Повече от техните опровержения може да видите на: Манипуляция: Немцы вышли на «массовую демонстрацию против поставки танков Киеву» | StopFake

В сряда вечерта в Мюнхен се проведе демонстрация срещу доставките на германски танкове и оръжия за Украйна. Протестът е организиран от движението "Мюнхен се изправя". Видеоклип от демонстрацията е публикуван в канала на инициаторите в Телеграм и Ютюб.

Стотици жители на баварската столица преминаха през града, следвайки барабанистите. Активистите се събраха на централния площад в Мюнхен пред сградата на кметството на площад Мариенплац. Плакатите и знамената на протестиращите съдържаха надписи, призоваващи към мир и критикуващи доставките на танкове за Киев.

Преди демонстрацията организаторите заявиха, че "темата на шествието може да бъде само мир".

Представителите на движението се застъпват, наред с други неща, за "свят без оръжия" в Украйна и за "прекратяване на икономическата война като друга форма на война".

По-рано германският кабинет съобщи, че е взел решение да изпрати 14 танка Leopard 2A6 на Украйна. Освен това Берлин ще позволи на други държави да ги реекспортират. Руският посланик в Германия Сергей Нечаев нарече решението "изключително опасно", като заяви, че то "извежда конфликта на ново ниво на конфронтация".

Източник/ци: Масова демонстрация в Мюнхен срещу германски танкове за Украйна | Glasove.com

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!