Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Медийната мрежа на Сорос: CNN, NBC, ABC, CBS, NYT, Bloomberg, NPR, "Вашингтон Поуст" и още 253 медийни групи по света


КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

Автор: Брайън Флуд, Фокс Нюз

Джордж Сорос е свързан с най-малко 54 влиятелни медийни фигури чрез групи, основани от либералния милиардер, показва проучване

Либералният милиардер Джордж Сорос е свързан с някои от най-влиятелните медийни фигури в Съединените щати и в света чрез пари, които дава на свързани с тях групи, твърди ново изследване на MRC Business (Център за изследване на медиите – б.пр.)

„Парите, които милиардерът с леви убеждения Джордж Сорос е налял в свои организации за разпространяване на радикалната си адженда за „отворено общество“, позицията за абортите, марксистката икономика, анти-американизма, подкопаването на полицията, климатичния екстремизъм и LGBT- фанатизма по света, са над 32 милиарда долара и сега те изплащат дивиденти.“, пишат изследователите от MRC Джоузеф Васкес и Даниел Снайдър.

„Всъщност финансирането му позволява да установи връзки с някои от най-големите медийни имена в Съединените щати и по света, което е помогнало милиони хора ежедневно да бъдат индоктринирани с неговите възгледи. MRC откри най-малко 54 изтъкнати медийни фигури..., които са свързани със Сорос чрез връзките си с финансирани от него организации“, продължават Веласкес и Снайдър. „Това включва личности като водещия Лестър Холт на NBC “Nightly News” и главния редактор на Вашингтон Поуст Сали Бъзби.“

Според ново проучване, проведено от MRC Business, либералният милиардер Джордж Сорос е свързан с някои от най-влиятелните медийни фигури в САЩ и в чужбина чрез парични средства, които предоставя на свързани с тях групи (Jason Alden / Bloomberg via Getty Images / File)

MRC Business, част от консервативния Център за изследване на медиите, разкри крайния доклад в серия от три части, изследваща мащаба на влиянието на Сорос в международните медии. Изследването по-рано разкри, че Сорос е похарчил поне 131 милиона долара между 2016-2020 г., за да въздейства на 253 медийни групи.

„Мрежата от медийни връзки позволява на Сорос да има значително влияние върху историите, които медиите отразяват, върху начина, по който отразяват тези истории, както и върху историите, които не отразяват“, пишат Васкес и Снайдър.
Изследването открива поне 54 медийни фигури, свързани с парите на Сорос, сред които са и съоснователят на Блумбърг Матю Уинклър и Кристиан Аманпур от CNN.

„Има множество репортери, водещи, колумнисти, редактори, директори на новинарски емисии и журналисти, свързани с организации като ABC, CBS, NPR, Bloomberg News, Reuters, The New York Times и редица други издания“, пишат Васкес и Снайдър.

Либералният милиардер Джордж Сорос е похарчил поне 131 млн. долара между 2016 и 2020 г., за да влияе на медийни групи, според MRC Busines

Много от медийните фигури са свързани със Сорос чрез Комитета за защита на журналистите (КЗЖ), който е получил 2.7 милиона чрез финансирани от Сорос групи. Уинклър, Холт, Бъзби и Аманпур са сред членовете на борда на КЗЖ.
Медийният център дава различни примери за различни членове на борда, които защитават Сорос в репортажите си както прикрито, така и агресивно.

Не всички големи медийни величини, свързани с парите на Сорос, са пред камерите. Председателят на NBC Universal News Group Цезар Конде, който управлява NBC News, MSNBC и CNBC, също е свързан с парите на Сорос, чрез Института Аспен, който отпусна на шефа на NBC стипендията Henry Crown. Групи на Сорос са дали над 1.1 милиард долара на Института Аспен между 2016 и 2020 г., според изследването.

Журналисти и директори на новинарски емисии, участващи в Проекта Маршал и ProPublica, също са свързани с дълбокия джоб на Сорос, тъй като и двете групи са получили повече от 1.2 милиона долара от крайно левия милиардер между 2016-2020 година.

Националното обществено радио и PolitiFact също са поне отчасти свързани с финансирани от Сорос групи, твърди изследването.

Източник: foxnews.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Медийната мрежа на Сорос: CNN, NBC, ABC, CBS, NYT, Bloomberg, NPR, "Вашингтон Поуст" и още 253 медийни групи по света | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!