Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Захарова: Ако се потвърди, че Сорос е плащал милиони на журналисти, демокрацията в САЩ отива на боклука на историята

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова смята, че ако се потвърди фактът, че медиите в Съединените щати са получили пари, за да коригират информацията, която публикуват, цялата демокрация на тази държава "е изхвърлена на бунището на историята".

Дипломатът привлече вниманието в канала си в Telegram в петък към информация от американския телевизионен канал Fox News, който твърди, че финансистът Джордж Сорос „от много години е плащал на 54 влиятелни медийни фигури, включително журналисти, репортери, телевизионни водещи и шефове на CNN, NBC, CBS, Bloomberg, NPR и Washington Post. 

„Според проучване на MRC Business Сорос е похарчил най-малко 131 милиона долара, за да гарантира, че 253 медии отразяват световните събития по начина, по който той иска“, каза Захарова.

"За Съединените щати подобно изявление е ядрен взрив. Ако се докаже, че водещите американски медии са получавали пари за коригиране на представянето на информация, тогава цялата демокрация в Щатите ще бъде опакована в конституцията им и изхвърлена на боклука на историята", пише дипломатът.

„В крайна сметка Вашингтон винаги е настоявал на факта, че свободата и безпристрастността на медиите са в основата на демократичното устройство на държавата".

Fox News твърди, че либералният милиардер Джордж Сорос е свързан с някои от най-влиятелните медийни фигури в САЩ и в чужбина чрез парични средства, които предоставя на свързани с тях групи.

"Над 32 млрд. долара, които левият милиардер Джордж Сорос е налял в своите организации, за да разпространява радикалната си програма за "отворено общество" по отношение на абортите, марксистката икономика, антиамериканизма, обезкървяването на полицията, екологичния екстремизъм и ЛГБТ фанатизма по света, са му донесли дивиденти", пишат анализаторите от MRC Business Джоузеф Васкес и Даниел Шнайдер.

"Всъщност финансирането му е помогнало да установи връзки с някои от най-известните медийни личности в САЩ и в чужбина, които помагат за ежедневното индоктриниране на милиони хора с неговите възгледи. MRC Business откри поне 54 видни медийни фигури, които са свързани със Сорос чрез връзките си с организации, които той финансира", продължават Васкес и Шнайдер.

"Сред тях са личности като водещия на "NBC Nightly News" Лестър Холт и изпълнителния редактор на "The Washington Post" Сали Бъзби.

"Тази мрежа от медийни връзки позволява на Сорос да има значително влияние върху историите, които медиите отразяват, как отразяват тези истории и какви истории не отразяват", пишат Васкес и Шнайдер.

Източник: "Труд", FOX

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Захарова: Ако се потвърди, че Сорос е плащал милиони на журналисти, демокрацията в САЩ отива на боклука на историята | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!