Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Аферата Nexo уби кабинета на Корнелия, отиваме на избори по Великден


Корнелия вече няма интерес да състави правителство, което да разследва криптоархонтите от Nexo

Аферата Nexo, която вече се превърна в международен скандал, буквално уби иначе напълно възможния кабинет с третия мандат на Корнелия Нинова. Въпреки усилията и принципните договорки, напук на почти ясния състав на правителството, такова няма да има, разкри само пред Narod.bg източник от „Дондуков“ 2.

Причината е, че който и да вземе властта, ще трябва да започне детайлно разследване на криптоизмамниците в Nexo и да се вземе държавническо решение как да се процедира по скандала, който съсипва и без това пробитото реноме на България.

Нашият информатор е категоричен, че всички големи политически играчи са уязвими и не искат да разследват милиардерите от пирамидата, защото не само ДБ е получавала пари от криптоархонтите в Nexo. Говори се за трансфер на тлъсти суми и към представители на ГЕРБ, БСП, дори към свърхбогатите в ДПС.

По рано-днес тарторът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че хунтата няма да подкрепи кабинета на социалистите, с което потвърди нашата информация за заверата.

Именно по тази причина Корнелия Нинова няма да се наеме да прави кабинет, с който после да си вкара автогол. Така в момента лидерката на БСП просто протака нещата във времето, за да отиде при Румен Радев и да му предложи правителство, което няма да бъде получи подкрепа от важните политически играчи.

Затова и планът е държавният глава на насрочи следващите предсрочни парламентарни избори на 9 април – неделята преди Великден, който тази година се пада на 16.04., категоричен е източникът на Narod.bg.

Източник/ци: Удар на Narod.bg: Аферата Nexo уби кабинета на Корнелия, отиваме на избори по Великден - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!