„Продължаваме промяната“ пред разпад

Има разнобой и между Кирил Петков и Асен Василев-Даниел Лорер.

Структурите не искат общи листи с ДБ

Партията на Кирил Петков и Асен Василев няма пари, кандитат-депутатите им сами трябвало да финансират кампаниите си

Лена щяла да е бъдещият премиер

Пред разпад са структурите на “Продължаваме промяната” в много градове на страната, а основна причина са тъпи решения на Кирил Петков и Лена Бориславова, споделиха с “Труд news” недоволни партийни членове.

В Пловдив, например депутатът Росен Костурков бил напът да напусне с цялата структура, защото Петков еднолично назначил за координатор бившия депутат Александър Ракшиев. Същият завежда отдел “Продажби” за Пловдив на разследваната криптопирамида “Нексо”.

Огромно недоволство има и в Плевен, районът най-вероятно ще остане без нито един депутат от настоящите, които били вбесени заради поредно “умно” решение на тандема Петков-Бориславова да поверят кампанията и реденето на листите на Радостин Василев. В момента от Плевен депутат е едно от знаковите лица на партията и един от крупните бизнесмени в нея Иван Христанов. Другият народен представител от този район е Иван Манев. Брожения има и в организацията на ПП в Перник, където никой от членовете на партията не влезе заради Бойко Рашков. Проблеми има в структурите и на други места в страната, организациите на ПП в цяла северна България се тресат от скандали и противоборства. Хора, които са се дистанцирали вече от партията на Кирил Петков и Асен Василев обясниха, че основна причина за разпада е липсата на пари във формацията. Кандидатите за депутати били задължавани да финансират кампаниите си със собствени средства или от спонсори. Краткият живот на парламента не им позволявал да си възстановят вложените средства. Това била причината от ПП да си тръгне един от най-богатите партийци - собственикът на “Еконт” Николай Събев, на когото му писнало да хвърля пари. Очаквало се и други депутати-бизнесмени също да се откажат от участие в листите на ПП, тъй като партийната инвестиция се оказвала нерентабилна.

В местните структури на ПП има и още една тема, по която тлее бъдещ конфликт. Обсъжданото обединение с ДБ, означава още хора без шанс за влизане в следващ парламент. Мнозина вече имали готовност, ако бъде обявено явяване с общи листи с ДБ, те да се откажат от участие в листите, за да не се налагало да хвърлят пари на вятъра.

От четири месеца имало и разнобой между Кирил Петков и Асен Василев-Даниел Лорер, а в основата на конфликтите били абсурдните идеи на Петков. Бившият премиер имал налудната концепция, че на предстоящия вот щели да загубят мандати, но в това нямало нищо страшно, защото през есента щяли да предизвикат мощна вълна, да спечелят гласове, които да ги превърнат в първа политическа сила. Петков обяснявал, че ще остане още една година начело на партията, за да утвърди положението, да го стабилизира и след това щял да я остави на Лена Бориславова, която щяла да е бъдещият министър-председател. Към момента целият пиар и организационната дейност в партията били поверени именно на Бориславова, което допълнително засилвало недоволството на Василев и Лорер.

DW: Доставка на оръжия и гориво: как България помогна на Украйна, без никой да разбере

“Ди Велт”: Бедна България тайно спаси Украйна

Източник/ци: „Продължаваме промяната“ пред разпад - Труд

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!