Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американските C-17A получиха разрешение да пренaсят ядрени бомби B61-12 в Европа

C-17A, снимка: FAS

Военновъздушните сили на САЩ актуализираха правилата за сигурност за превоз на ядрени оръжия по въздуха, за да позволят на самолета C-17A Globemaster III да носи най-новата ядрена бомба B61-12.

Актуализацията, заедно с обучението и сертифицирането на самолети и екипажи, позволява на C-17A да транспортира най-новото ядрено оръжие на Америка до бази в Съединените щати и Европа.

Американските C 17A получиха разрешение да пренaсят ядрени бомби B61 12 в Европа

Актуализирана инструкция на ВВС на САЩ от ноември 2022 г. премахва ограниченията  C-17A да транспортират новата ядрена бомба B61-12.

C-17A от 62-ро транспортно крило в обединената база Луис-Маккорд служат като Основни ядрени транспортни сили (PNAF), единственото транспортно крило, упълномощено да носи ядрени бойни глави на ВВС.

Белгийският вестнил Politicо съобщи през октомври миналата година, че Съединените щати са ускорили разполагането на B61-12 да започне по-рано от планираното. Първоначалните планове са били разполагането на новите ядрени бомби на САЩ в Европа да стартира през пролетта на 2023 г.

Високопоставен служител на Пентагона по-късно отхвърли твърденията на Politicо, заявявайки, че „нищо не се е променило във времевата линия. Няма избързване заради кризата в Украйна, разполагането на B61-12 е по същия график, както е предвидено“.

Планираното производство на B61-12 беше отлагано няколко пъти. Първоначално планът беше да започне масово производство в началото на 2019 г. През октомври 2022 г. Националната администрация за ядрена сигурност (NNSA) обяви, че вече е започнало масовото производство на B61-12.

Амриканските ядрени бомби B61-12 са проектирани като надстройка и евентуална замяна на всички настоящи ядрени гравитационни бомби, включително B61-3, -4, -7 и евентуално и B61-11 и B83-1. За тази цел те комбинират и подобряват различни аспекти на съществуващи бомби: използват модифицирана версия на бойната глава B61-4 с няколко варианта с ниска и средна мощност (0,3 до 50 килотона). Те компенсират по-ниската експлозивна мощност (в сравнение с максималните мощности на B61-7 и -11), като включват комплект с направлявана опашка за увеличаване на точността, както и ограничена способност за проникване в земята.

В момента има шест активни бази (в червено на картата по-долу) в пет европейски държави с около 100 бомби B61, намиращи се в подземни системи за съхранение на оръжия.

Американските C 17A получиха разрешение да пренaсят ядрени бомби B61 12 в Европа

ИЗТОЧНИК:Федерация на американските учени

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Американските C-17A получиха разрешение да пренaсят ядрени бомби B61-12 в Европа

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!