Топ Новина!! Кайманите отнеха лиценза на Nexo в петък 13 януари: Рискови са за потребителите и репутацията ни като офшорна зона

Николай Бареков Буден Журналист

Топ Новина!! Кайманите отнеха лиценза (virtual asset license) на Nexo в петък 13 януари, точно докато ги тършуваше и българската прокуратура и ДАНС за крипто измами. С този лиценз Nexo упражняваше дейност в САЩ. Излиза, че в петък 13-и Гешев и главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс са действали като един юмрук.
Ами сега!!?? Опорките на Капитал и жълтопаветните мисирки за политическа атака в София към техните спонсори умряха. Америка ще си търси парите и възмездието гони по петите българските измамници и техните клакьори. И защо тази значима новина трябва да се научава от мен във ФБ, а не от Капитал, БТВ и Нова????

На Христо Иванов новият апартамент в Брюксел струва горе-долу колкото дарените от девойките на Nexo стотина хиляди евро. Интересно какво е направил Прокопиев с онези 300 хиляди, които пирамидата Nexo е платила на “Капитал” за пиар? Facebook

Кайманите отказаха лиценз на NEXO: Рискови са за потребителите и репутацията ни като офшорна зона

Автор: theblock.co.

"Nexo представляваше риск за доверието в пазара, защитата на потребителите и репутацията на островите като финансов център", заяви Паричния орган на Каймановите острови (CIMA). 

Платформата за крипто кредитиране Nexo съди регулатора на Каймановите острови за това, че ѝ е отказал  лиценз за виртуални активи, става ясно от подадено на 13 януари заявление.

Nexo, чийто офис в България беше претърсен от 300 полицаи и е получил заповеди за прекратяване на дейността си от различни американски регулатори, се надява решението да бъде отменено.

Паричният орган на Каймановите острови (CIMA) отхвърли заявката на Nexo на 20 декември, като заяви, че бизнес моделът на фирмата не отговаря на изисквания рисков профил, се казва в съдебно дело на Каймановите острови.

"Nexo представляваше риск за доверието в пазара, защитата на потребителите и репутацията на островите като финансов център", заяви Паричния орган на Каймановите острови (CIMA). 

Директорите и акционерите на Nexo не са разкрили пред CIMA потенциални регулаторни въпроси за принудително изпълнение в САЩ и производства в английските съдилища, се казва в иска, цитиран от регулатора.

Адвокатите на Nexo твърдят, че решението на CIMA е било процедурно несправедливо и че регулаторът също така е нарушил конституционните и законовите си задължения, като не е информирал Nexo за подробната причина за отказа. Nexo добави, че е разгледала опасенията на регулатора по време на процеса на кандидатстване.

Nexo отхвърли опасенията на CIMA относно съдебните спорове в английските съдилища, като заяви, че става въпрос за иск, предявен от криптоборсата BitMEX срещу Nexo и бивш служител във връзка със собствеността върху сметка в BitMEX.

Nexo иска не само да се отмени решението на CIMA, но и съдът да постанови, че е подходящ за регистрация и да нареди на CIMA да го регистрира.

Nexo ни отказа коментар.

Миналия месец Nexo съобщи, че напуска САЩ, позовавайки се на ''задънена улица'' в преговорите с регулаторните органи. Нейният основен продукт Earn приемаше крипто депозити от инвеститори в замяна на изплащане на определен лихвен процент. През последните месеци щатските и федералните регулатори поставиха под въпрос дейността на фирмата със смесица от съдебни дела и писма за прекратяване на дейността. 

Източник: The Block

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари

Източник/ци: Кайманите отказаха лиценз на NEXO: Рискови са за потребителите и репутацията ни като офшорна зона | Glasove.com

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!