Виктор Папазов: През пролетта ще усетим първите ефекти на предстоящия икономически срив на ЕС

/Поглед.инфо/ „Икономиката на ЕС се срива. Не виждаме още икономическата разруха и деиндустриализация, започнала в Европа. За последните два дни прочетох, че най-голямата керамична фабрика в Полша с над 100-годишна история фалира, а Словакия спира и последните си пещи за производство на алуминий. Когато случаите като тези станат много, икономиките ще се сринат.“ Това каза в предаване на Поглед инфо, пред Валентин Кардамски, Виктор Папазов, икономист и създател на Българската фондова борса.

Помолен да коментира кога ще се случи това във времето, Виктор Папазов каза: „Още през пролетта ще се усетят сериозните негативни ефекти на задаващия се икономически срив. В момента Европа има късмет, че зимата е анормално мека. Липсата на сняг за посевите, липсата на торове, както и вода в язовирите може да се окаже задаващата се Перфектната буря, с която да се сблъскаме. Ние в България все още имаме села, някак ще се справим, но европейците при, които храната идва от магазина и токът от контакта, не ги чака нищо добро“, каза той.

На въпрос, дали от Германия и Италия ще започне разплитането на бримката на европейската икономика, Папазов отговори: „От Германия най-вече. В гр. Швед в Източна Германия има нефтопреработвателен завод, който се захранваше от нефтопровода „Дружба“. Когато спряха пълния обем на вноса на нефт, капацитетът му е спаднал с към 80%. Заводът е давал бензин, дизел и керосин на Берлин и околността. Как ще се компенсира дефицита? А колко време самият завод ще издържи да компенсира заплатите на работниците си? За каква рецесия говорим за Германия? Става дума за деиндустриализация и колапс на тази страна. Германия никога вече няма да е това, което е била“, категоричен беше Папазов.

Цялото предаване с Виктор Папазов, вижте във видеото: 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

Източник/ци: Виктор Папазов: През пролетта ще усетим първите ефекти на предстоящия икономически срив на ЕС - Алтернативен Поглед - Поглед Инфо

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!