Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сигнал до Narod.bg: Кметът на Несебър Николай Димитров върти бизнес с ортак на Митьо Очите, къде са 3 млн. лева? (СНИМКИ)


Кметът Николай Димитров, Митьо Очите и Недялко Москов ( отляво надясно) са готови за прокурор

Когато стане въпрос за Несебър, много хора се сещат за плажове, море, почивка, но въпреки факта, че това е най-богата община в България, години наред хората биват лъгани лично от кмета на града Николай Димитров, че ще се сдобият с многофункционална спортна зала, в която да може да се спортува и да се развива най-вече детският спорт в общината.

Спортната зала, която се строи по документи, е върху топ имот в Несебър

Така започва нов сигнал до Narod.bg, в който наши източници от морския град питат защо това не се случва и как кметът лично унищожи цяло футболно игрище за сметка на една зала, която уж се строи вече четвърта година.

Ето какво алармират читателите на Narod.bg:

Годината е 2019, кметът, начело на цяла делегация от общината, вкарва багерите на стадиона и заявява „Започваме строеж.До една година хората в Несебър и най-вече подрастващите ще има къде да тренират и спортуват през зимните месеци.

Видно от снимка и статия в сайта на община Несебър решението е взето, документите и проектите са направени и е издадено разрешение за строеж, но… и до днес зала няма. Първите стотици хиляди левове за проекти са усвоени от правилните за целта архитекти и проектанти.

Кметът (вдясно) обещава зала на мястото на игрището, но…

Според местните тази зала се чака в града вече над 10 години, а мястото, където ще бъде построена, е сменяно поне 3 пъти, за да се стигне до първата копка и унищожаването на игрището. През 2020 година се излива и колосално количество бетон, преди това се прави кофраж и армировка на стойност поне 200 000 лв. под формата на фундамент, който, според строители, може да издържи осеметажен блок и строителството се спира, но не и по документи….Според тях, залата продължава да се строи на книга.

Това се случва и по документи и  през 2022 година, за да се стигне до сесия на Общинския съвет през месец юни, в която по предложение лично на кмета на общината трябва да се изтегли заем от 6 милиона лева, от които 3 милиона лева да се похарчат целево само и единствено за залата.

Въпреки тези 3 милиона лева зала няма и до днес, основите продължават да се рушат, видно от снимките дори през Гугъл зала няма и не се строи. Но за 3 милиона лева заем, че е изтеглен,  вече никой в града не говори, а местните продължават да чакат завършването на обекта.

Всъщност, обаче, проблемите, свързани със спортната инфраструктура в града, не свършват дотук, споделят местните и добавят, че на градския стадион в момента  назначен лично от кмета Николай Димитров да командва е човек, за когото се счита, че е много приближен до силовия бос Димитър Желязков – Митьо Очите. Казва се Недялко Димов Москов и се води президент на Общинският футболен клуб „Несебър“.

Недялко Москов надзирава имота на Митьо Очите в с. Кошарица

В интернет излизат множество статии за това как Москов се назовава Недялко Пъдаря – това е човекът, който е назначен да управлява всички офшорки на силовият бос, веднага след случая със стрелбата в Слънчев бряг, при който загинаха хора след спречкване на бандата на Очите с тази на Божо Кравата.

Въпросният Недялко Пъдаря изскочи от управлението на „Тилорн България“, собственост на регистрираната на Сейшелските острови офшорка „Тилорн Корпорейшън“, написа преди време „България Днес“. В родния си Несебър Недялко Москов е известен с прозвището си Пъдаря на Очите заради задължението да надзирава фирмата, стопанисваща резиденцията на боса в несебърското село Кошарица.

Пъдаря е представител у нас и на друга офшорка от Сейшелите „Адвансд ентърпрайз“. Нейните истински собственици също са тайна, но според документите те през 2017 г. избират Москов за свой пълномощник у нас.

Несебърският Ал Капоне е основен играч в схемата, твърдят източници от морския град

Сред задълженията му е и да надзирава дъщерната фирма „Сий сайд инвестмънт“. Неин управител е съпругата на Очите Антигона Янулис. Българската фирма от своя страна притежава луксозната резиденция на Митьо Очите в несебърското село Кошарица. Там Желязков прекарва, когато не е в ареста, почти цялото си време, след като държавата конфискува другото му имение.

За близостта на Недялко Москов и Митьо Очите се разбра покрай престрелката на Желязков с хора на Божо Кравата в ресторант „4You“ на 8 юни 2016-а.

Самият Москов бе разпитан като свидетел по делото за инцидента в спецсъда. Там той разказа, че е дългогодишен приятел с Очите. Малко преди стрелбата двамата се видели, а наркобосът му споделил, че отива да се разправи с някакви хора, които набили датски туроператор. Според Москов повод за срещата им била новострояща се къща до тази на Митьо Очите в Кошарица.

Какво свързва Москов с кмета Николай Димитров, местните не знаят, но припомнят, че веднага след стрелбата Пъдаря е бил освободен от длъжността си президент във футболен клуб  „Несебър“, за да бъде върнат преди една година отново.

Източниците на Narod.bg твърдят, че тимът се източвал въпреки, че всяка година поне 700 000 лв. се отделят целево за него  и че повечето пари, които отпуска община Несебър за развитието на спорта при децата, не стигат до тях, защото на стадиона може и да има например някакво осветление, но то не е изобщо достатъчно. Затова децата и сега тренират в тъмното лека атлетика, футбол, и други спортове, явно някой не иска парите да стигат до хлапетата.

Изкуствените игрища не се поддържат, но пък за сметка на това клубът прибира пари постоянно, за да се използва, за организирането на турнири през лятото.

Стига се и до куриозни случаи, в които деца трябва да играят или участват в първенства с официални екипи от  преди 3 или 5 години, които са им малки, похабени и скъсани въпреки, че всяка година се изписват десетки хиляди левове за спортна екипировка за подрастващите. Естествено, по документи тази екипировка се плаща от Общината, но явно я няма, след като не стига до подсрастващите.

Най-фрапиращото е, че в община Несебър няма отдел, който да се занимава със спортната инфраструктура на града, спортните имоти и човек, който да отговаря за спорта изобщо. Опитвайки се да се свържем с такъв човек в общината, за да зададем множество въпроси за състоянието на базата на стадиона, за това как се назначава на длъжност президент човек, спряган за собственик на офшорки, близки до силов бос, бяхме препращани директно към кмета Николай Димитров.

Не случайно преди години екип на регионалния информационен сайт „Бесове.бг“ откри и засне две от „скромните жилища“ на Димитров – луксозен апартамент от 130 кв.м на пъпа на Несебър и ултраскъп чисто нов палат на четири етажа в кв. Черно море. Според сайта има данни за още два имота – втори четириетажен палат в Свети Влас, както и друг – трети палат на брега на Равда, до хотелите на брата на Милен Велчев – Георги.

Според информацията и четирите имота са придобити чрез отстъпено право на строеж от общината, което се дава на граждани в неравностойно положение и нуждаещи се от покрив, с преференциални условия.

Недялко е и романтик – на кадъра е със съпругата си Нури, която била единствената жена у нас – оценител на брилянти

Кметът Николай Димитров така и не посочи източниците на доходите си, защото иде реч за недвижими имоти за около10 милиона лева.

През 2019-а пък, четири дни преди местните избори, кметът Николай Димитров и още четирима участници в местния вот в града бяха арестувани, след като прокуратурата поиска от ЦИК и получи разрешение за мярката.

Това се случва след проведената акция за изборни нарушения срещу Димитров, който се явява като независим кандидат за кмет за четвърти мандат, както и срещу трима кандидати за общински съветници в града – Петър Хрусафов Тодоров и Георги Димитров Георгиев от листата на коалиция „БСП за България“, Константин Димов Лефтеров от листата на партия „Движение 21“, а също и срещу кандидата на „Движение 21“ за кмет на Свети Влас Атанас Георгиев Япаджиев.

Тогава Николай Димитров спечели изборите за кмет на Несебър за четвърти път буквално от ареста.

Той бе задържан преди балотажа по обвинение като лидер на банда за купуване на гласове. По-късно Димитров излезе на свобода срещу парична гаранция от 50 000 лева.

Очаквайте продължение на темата само в Narod.bg:

Как Николай Димитров и компания усвоиха от общината 2 милиона лева, построявайки никому ненужна трибуна с козирка на стадион „Несебър“

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари

Източник/ци: Сигнал до Narod.bg: Кметът на Несебър Николай Димитров върти бизнес с ортак на Митьо Очите, къде са 3 млн. лева? (СНИМКИ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!