Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кой заглушава GPS навигацията над българското Черноморие?


Източник: gpsjam.org

Сигналите на навигационната система GPS се заглушават по българския черноморски бряг, показват данни на системата GPS jam. Поне 10% от потребителите, които потърсят навигация от GPS, или нямат сигнал, или получават некоректни данни за местоположението си, съобщава „24 часа“.

Навигацията е заглушена не само в българските териториални води. Според сайта за следене на GPS-сигналите подобно заглушаване има и в Румъния – около град Черновода, Констанца, териториални води на Турция в Черно море, в зоната около турската столица Анкара, Адана – на границата със Сирия, Южна Сирия – на границите с Ливан и Йордания, в Русия около Сочи, Москва, Волгород и други градове, показват данните от системата. Те са събрани от пилоти на граждански самолети, които са подавали сигнали до ръководителите на въздушното движение, че са загубили връзка.

Заглушаването става чрез пускането на радиочестотни сигнали, които затрудняват обмена на информация между спътниците и приемниците на Земята. За да се заглуши сигналът над толкова голяма територия, както в момента над Черно море, са нужни много на брой и мощни излъчватели на радиочестотни сигнали. Заради това било малко вероятно да става въпрос за някакъв вид руска атака, коментират експерти пред „24 часа“. За да обхванат толкова голям район, ще са им нужни огромен брой кораби със специално оборудване в района на заглушаването, което няма как да остане незабелязано.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Кой заглушава GPS навигацията над българското Черноморие

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!