Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: „Мис България“ въвлечена в измамите на Nexo

Ваня Пенева, годеницата на Антони Тренчев, с топ имоти за 150 млн. евро в Кан, Париж, Лондон, Виена и Ню Йорк

Носителката на короната „Мис България 2011“ Ваня Пенева също се оказа въвлечена в мащабната схема за пране на пари и финансови измами на пирамидата Nexo, научи Lupa.bg от ангажирани с разследването срещу босовете на компанията за търговия с криптовалута Коста Кънчев и Антони Тренчев.

Красивата Ваня Пенева е годеница на бившия депутат от Реформаторския блок, съосновател на партия „Волт“ с Настимир Ананиев и настоящ управляващ съдружник в Nexo Антони Тренчев. Двойката има дъщеря на име Никол, която се роди през март 2021 г.

Днес сутринта ДАНС, прокуратурата и МВР, съвместно с агенти на две чуждестранни полицейски служби, проведоха мащабна акция срещу Nexo, Говорителят на главния прокурор Иван Гешев – Сийка Милева, обяви, че службите работят от няколко месеца по аферата с базираната в България, но търгуваща с криптовалута в САЩ, Европа и Близкия Изток компания. Срещу дружеството тече  съдебно дело, заведено от 9 американски щата за заблуда на инвеститори. Делото е по надзора на главния прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс, която настоява Nexo да върне над 900 милиона долара на измамени купувачи на криптовалута.

„Криптобанката е действала чрез множество регистрирани търговски дружества, като по-голямата част от тях са кухи фирми“, обяви Сийка Милева и разкри, че сред клиентите на Nexo е и лице, официално обявено за финансиране на терористични актове. Разследването срещу криптопирамидата е за организирана престъпна група, която се занимава с пране на пари, данъчни престъпления, банкова дейност без необходимия лиценз и компютърни измами.

Ангажиран с разследването срещу Nexo служител на ДАПС разкри пред Lupa.bg, че само за отминалата 2022 г. босовете на компанията Коста Кънчев и Антони Тренчев са

купили имоти на стойност над 150 милиона евро в Париж, Кан, Лондон, Виена, Ню Йорк и Дубай. Първоначално повечето от имотните сделки били сключвани на името на офшорни компании с подписа на „Мис България“ Ваня Пенева.

Впоследствие имотите били прехвърляни на други офшорни дружества с цел замитане на следи.

Съществуват данни, че покупката на престижните имоти е финансирана с пари на клиенти, депозирали средствата си в криптовалута при Nexo.

Управляващият съдружник в Nexo Антони Тренчев e въвлякъл и годеницата си Ваня Пенева във финансовите схеми на криптопирамидата.

Сред последните покупки на Антони Тренчев е къща за 14 милиона евро в Кан със собствена площадка за хеликоптер, както и мезонет в Лондон, който преди това е бил собственост на израелски бизнесмен, разследван от „Скотланд Ярд“ заради връзки с руски олигарси.

Тандемът Кънчев – Тренчев закупил и имоти във Виена и Париж, както и жилища в Дубай, а също и мезонет в Ню Йорк за над 25 милиона долара, който се водел на името на другия съдружник в Nexo – Калин Методиев. Той е американски гражданин. Прокуратурата ще даде пресконференция утре по случая Nexo.

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари

Източник/ци: Първо в Lupa.bg: „Мис България“ въвлечена в измамите на Nexo - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!