Следвайте "Буднаера" в Телеграм

NetEase назовава пет оръжия на Русия, които са изключително обезпокоителни за Запада

/Поглед.инфо/ Руската армия има на разположение пет вида оръжия, които са много плашещи за западните страни, съобщава PolitRussia , позовавайки се на публикацията на китайската компания за интернет технологии NetEase. Този списък включва както сравнително добре известни разработки, така и все още секретни технологии.

Русия наследи практически целия ядрен арсенал на Съветския съюз. Нейната ядрена мощ не отстъпваше на СССР. Но Москва не спря дотук. Тя енергично разви своята военна технология и създаде пет стратегически оръжия, които са изключително плашещи за Запада“, се казва в статията.

Изданието отбелязва, че на първо място в списъка е подводницата на ВМФ на Русия проект 955 "Борей". Той е оборудван с мощни ядрени бойни глави, които могат да унищожат САЩ за няколко минути.

Тази подводница е способна да лежи дълго време на дълбочина 480 метра, където врагът не може да я открие. Корпусът й е покрит със специален слой, който значително изглажда триенето с водата, превръщайки подводницата в тих убиец.“

Китайски анализатори припомниха, че "Борей" е оборудван с най-мощната балистична ракета "Булава". Тези оръжия имат допълнителна защита срещу въздействието на електромагнитни или ядрени оръжия на врага. Ракетата с обсег от 9300 километра е в състояние да маневрира по време на полет, а крайната й цел може да бъде коригирана на последния етап от маршрута.

Второто стратегическо руско оръжие е подводният дрон "Посейдон", носител на ядрено торпедо с атомна енергийна установка. С обсег от над 10 000 километра и удивителнато скорост от 200 морски мили в час, този малък, почти незабележим в океана апарат определено може да се нарече един от козовете на руските ядрени сили, уверени са китайските експерти.

Подчертава се, че балистичната ракета "Сармат" е третата бойна система, която плаши Запада. Отбелязва се, че тази междуконтинентална балистична ракета е неуязвима за системите за противоракетна отбрана и може да порази цел във всяка точка на света.

„Десет тежкотоварни или 15 средни самостоятелно маневриращи ядрени бойни глави, носени от Сармат, могат да покрият всяка точка на Съединените щати“, се казва в статията.

Предпоследното място в списъка е заето от системата "Периметър" или "Мъртва ръка". Това е автоматична система за противодействие на ядрената агресия срещу Руската федерация. В случай на нападение срещу Русия и неутрализиране на нейните командни центрове по какъвто и да е начин, руските балистични ракети автоматично ще нанесат съкрушителен ответен удар срещу агресора.

„Същността на това оръжие напълно отразява думите на Путин: „Защо ни е нужен такъв свят, ако в него Русия я няма?”, добавят китайски експерти.

На пето място експертите поставиха бомбардировачите Ту-160, които имат голям обхват на полета и могат да носят огромен брой бойни глави. Ту-160 също може да използва ядрено оръжие и да унищожава важни вражески цели, без дори да се доближи до обсега на вражеската система за противовъздушна отбрана.

Бомбардировачът Ту-160 има много предимства: висока скорост, голяма височина на полета, дълъг живот на батерията, голям бомбен товар и висока пробивна способност. Всеки такъв самолет има способността да превърне цял град в нищо“, отбелязва китайското издание.

Превод: ЕС

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: NetEase назовава пет оръжия на Русия, които са изключително обезпокоителни за Запада - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!