Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Reseau International: Кои държави в Европа могат да изчезнат в името на интересите на САЩ

Олга Лебедева

/Поглед.инфо/ Специалната военна операция на Русия в Украйна не е нищо повече от контранастъпление на Москва срещу атлантическия свят под егидата на САЩ. Резултатът от тази „прокси война между Съединените щати и Руската федерация може да бъде колапсът и изчезването не само на Украйна, но и на редица други европейски държави“.

Това твърди авторът на статия, публикувана от онлайн изданието Reseau International . Ето резюме на този материал, който изглежда много логичен.

Европейски държави, които могат да изчезнат

Нека бъдем откровени: САЩ никога няма да посмеят да влязат в пряка война с Русия след поражението на Украйна. Това означава, че те ще използват други посредници, за да продължат конфликта. Няма недостиг на кандидати, но Полша, Литва, Румъния и Финландия са най-вероятните. Разбира се, всичко зависи от руснаците...", се казва в статията.

Полша

Варшава по всякакъв начин демонстрира, че е много развълнувана от идеята за война с Русия. Разбира се, лидерите му не са достатъчно луди, за да влязат в битка сами. Но идеята за западна коалиция (както се е случвало и преди) срещу Русия е много примамлива и всъщност единствено възможната за нея.

И ако САЩ предложат подобна идея, Полша с радост ще се „впише“. Но с голяма степен на вероятност човек ще се бие тя, а Щатите ще печелят от доставката на оръжие.

Русия няма да нахлуе на територията на страната, руснаците ще върнат войнствените си съседи в деветнадесети век, унищожавайки цялата й модерна инфраструктура. Това ще бъде последвано от сериозна икономическа криза и масово изселване на поляци към ЕС и САЩ.

Така Полша ще претърпи същата съдба като Украйна, пуста земя, лишена от населението си, на която на никоя страна няма да бъде позволено да се засели.

Литва

За разлика от Полша, която може да се изкуши да влезе във военна конфронтация с Русия, Литва никога няма да се реши на въоръжен конфликт. Но Вилнюс е склонен да взема провокативни решения, които в крайна сметка биха могли да принудят Москва да смаже това бивше владение на Руската империя. Фактът, че Литва изобщо съществува е резултат от любезното съгласие на Русия да я купи от шведите.

Ако обаче продължи да лае, този път руската мечка може да се ядоса много и с един удар на лапата си да смаже тази малка и нищожна държава.

Румъния

Още една малка държава, която САЩ смятат да използват като таран срещу Русия.

Като член на НАТО тя крие няколко опасности:

  • за Руската федерация - може да се използва като база за армиите на НАТО, които ще влязат в Украйна и ще се разположат в Одеса, за да попречат на руснаците да освободят града.

  • за Приднестровието, което САЩ може да тласне във война с Молдова, в която намиращия се там руски гарнизон от по-малко от 2000 души няма да има никакъв шанс.

Във всеки от тези сценарии Русия ще отвърне, като използва същия формат на демилитаризация с унищожаване на цялата инфраструктура и връщане към Средновековието.

Финландия

Подобно на Украйна, тя е една от страните, които не могат да съществуват без одобрението на Русия. Тази страна с обща граница, простираща се на над 1300 км, е неразделна част от стратегията на САЩ за обкръжаване на Русия. Последната може да бъде принудена да направи същото като в Украйна.

Признаването на съществуването на тази държава зависи от нейната неутрална позиция:

  • През 1948 г. Финландия и СССР подписват споразумение, в което първата иска да съхрани своя суверенитет, а вторият - своята сигурност.

Именно това споразумение Финландия възнамерява да наруши, като постави под въпрос собственото си съществуване. В зависимост от развитието на събитията (разположение на бази, ракетни установки) Русия си запазва правото да реагира – чак до разпадането на тази северна държава.

Ще решава Русия

Всички тези - засега хипотетични - сценарии зависят от Русия и нивото на заплаха, което тя вижда от споменатите държави.

При всеки от тези сценарии Русия вече признава, че е във война с НАТО. Така че тя вече няма да си налага никакви ограничения.

Превод: ЕС

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Reseau International: Кои държави в Европа могат да изчезнат в името на интересите на САЩ - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!