Следвайте "Буднаера" в Телеграм

УНИЗИТЕЛНО! В знак на благодарност за най-тежката бомбардировка над София на ул. „Козяк” е направен паметник на разрушителите на София!


Facebook

Може да бъде изображение с на открито

Иван Минев

НА 10 янеари 1944 Г. Е ПРОВЕДЕНА НАЙ-ТЕЖКАТА БОМБАРДИРОВКА НАД СОФИЯ. В СОФИЯ НА УЛ. „КОЗЯК” Е НАПРАВЕН ПАМЕТНИК НА РАЗРУШИТЕЛИТЕ НА СОФИЯ! УНИЗИТЕЛНО!

Daniel Bojilov: По повод ТОЗИ национален празник на Дебилна България и Провала на П няма как да не се сетя как баба ми настръхваше като видеше, че взимам от улицата изпусната писалка или някаква изгубена играчка и ведна ме караше да я хвърля.
Причината за това е, че в бомбандировките над България, извършвани от англо-саксонците са използвани и бомби във вид на играчки и писалки, предназначени да убиват и осакатяват деца. Ужасът от тези спомени не беше изличен 40-50 години по-късно.
По всички правила на войната това е тежко военно престъпление. Но понеже победителите не ги съдят ..... им правим паметници!

Може да бъде изображение с 5 души и изправени хора

900 убити и над 1000 ранени при англо-американските бомбардировки над София от януари 1944 г.

На 13 декември 1941 г. България обявява война на САЩ и Англия. По-голяма част от управляващия елит не подозира, че този акт скоро ще предизвика жестоки поражения в София.

„Англо-американската авиация предприема комбинирани дневно-нощни удари на 10 и 24 януари, на 16, 17, 24 и 30 март. Най-кръвопролитна е двуфазовата атаката на 10 януари. Хвърлените бомби върху столичния град са общо 1784. Сринати са 3575 сгради. Избухват над 2000 пожара и часове наред гъст дим се разнася в голяма част от софийските квартали. Сериозно засегнати са емблематични сгради в столицата като Народният театър, Министерствата на правосъдието, на финансите и на вътрешните работи, Народната библиотека, хотел „България”, Държавната печатница, Светият синод, Българската академия на науките, Юнион Клуб, Столичната община на ул. „Генерал Гурко”, Градската библиотека на ул. „Триадица”, Католическата катедрала „Свети Йосиф”, Софийската синагога и църквата „Свети Спас” (ХI в.) и др. В пепелища и руини тънат централните софийски булеварди и улици: „Княз Дондуков”, „Княгиня Мария Луиза”, „Княгиня Клементина” (днес „Александър Стамболийски), „Търговска”, „Леге”, „Царица Йоана” (днес „Витоша”), площад „Александър Батенберг” и др.

Общата равносметка от англо-американските бомбардировки на София е помрачителна. Градът и околностите са нападнати 11 пъти. Пуснати са общо 45 265 фугасни и запалителни бомби с тежина 4300 тона. Част от тях са със закъснител, за да избухнат по-късно, когато хората са напуснали скривалищата. Съюзническите самолети хвърлят избухливи писалки, часовници и детски играчки, които убиват и осакатяват деца. Загиват 2477 души, от които 99% са цивилни граждани. Сринати са 12 568 частни и обществени постройки, а това е 1/4 от сградния фонд на столицата. Материалните щети се оценяват на астрономическата сума от 24 милиарда лева.

Безмилостните въздушни атаки на София са символи за варварско отношение към цивилното население.”

Остава необяснимо, защо издигнаха ПАМЕТНИК на разрушителите на София?!

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Фотоархив на комунистическите зверства

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!