Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Страшна бомба от бившият министър на енергетиката: Хората на Бойко са знаели за „Джемкорп“


Гербопитеците се събираха няколко пъти, за да лъжат обществото за "Джемкорп"

Страшна бомба за „Джемкорп” хвърли бившият министър на енергетиката Александър Николов. Той разкри, че ГЕРБ много добре са познавали компанията и са били наясно с намеренията й, затова сега не могат да твърдят, че нищо не са знаели.

Всички лица, които твърдят, че има някакъв проблем с компаниите „Джемкорп“ и IP3, а такъв няма, са били наясно много преди подписването на неангажиращ документ, че същите компании са изразили инвестиционни намерения, разкри Александър Николов в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Той обвини ГЕРБ и служебния кабинет в умишлен синхрон по темата, а по думите му партията разрушава целенасочено инвестиционната среда в страната.

Николов акцентира, че двете компании са обект на най-строги регулации във Великобритания и Съединените щати.

Как се чувстват, когато компании реализират във всички други възможни дестинации и стъпват с нови технологии. Как се чувстват, когато няколко седмици след като ние стратирахме този процес, компания от подобен ранг отиде в Румъния и отново техният министър на енергетиката подписа подобен меморандум за подобни технологии. И докога сами целенасочено ще разрушаваме всичко, което имаме тук, каза Александър Николов.

IP3 е имала инвестиционни намерения през 2021 г., като тогава в преговорите е участвал Соломон Паси. Той бе част от преговорния екип на ГЕРБ за съставяне на кабинет.

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари

Източник/ци: ГЕРБ пак се изложи: Хората на Бойко са знаели за „Джемкорп“ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!