Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Е най-после си дойдохме на думата. Евала Ристе - четири пъти трябваше да ходим на избори, че да изплюеш камъчето: Да не допускаме още едни избори. Няма начин да се формира управление, изключващо ГЕРБ

Daniel Bojilov: Е най-после си дойдохме на думата. Евала Ристе - четири пъти трябваше да ходим на избори, че да изплюеш камъчето .
Бе кажи си го направо Баце Премиер, аз и Гномът вицета и работАта ще стане.---

"Ние сме готови да носим отговорността за излъчване на управление, но не на каквото и да е управление", заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Той призова за нов кръг от консултации преди връчването на последния трети мандат, по време на които парламентарните групи да заявят дали имат нагласи за провеждане на реформи и политики, които да движат страната напред.

"Грубо казано, рано или късно ще трябва да се плеснем по челото и да решим какво ще правим. Ние не можем да тласнем страната към избори. Това означава да затворим вратата към еврозоната и Шенген (...) От тази гледна точка ми се струва прекалено важно да не допускаме още едни избори и отлагане на решаването на политическата криза напред във времето."

Той повтори, че основните приоритети на ДБ са решаването на проблемите със сигурността, съдебна реформа и "икономическа политика, която създава условия за растеж, а не просто за харчене".

Иванов коментира и отхвърлената по-рано днес проектодекларация на ПП, който бе условието за предлагане на състав и правителство с втория мандат. Според него парламентарните групи не се отнасят достатъчно сериозно към политическата криза.

"Третият мандат не е някаква награда от лотарията. Това е тежка отговорност. За да можем да я поемем, първо трябва трябва да има готовност за реформи. Ако президентът ни даде третия мандат, ние ще направим сериозен и задълбочен опит, да излъчим такова управление, а не просто някакво."

По думите му съставът на кабинета трябва да е с експерти, но да има ясна политическа отговорност зад тях. Той е на мнение, че третият мандат е авариен, а политическата сила, на която бъде връчен, ще бъде посредник. Той добави, че няма шанс да се формиране на управление на ГЕРБ.

"Току що излизаме от процедура по втория мандат, която търсеше подкрепа включително от ПП ГЕРБ. Няма начин да се формира управление, което изключва подкрепа на всички депутати, включително от политическа партия ГЕРБ, но тук въпросът е управление за какво, с какви приоритети, с какви гаранции(...) Така че, нашият фокус не е да казваме кой-не, кой-да, а да видим какво може да се свърши."

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пък призова президента да не бави процедурата с консултации и бързо да връчи и третия мандат. Той прогнозира, че и този опит ще е неуспешен и добави, че единственият правилен ход са новите предсрочни избори.

Източник: OFFNews.bg

Източник/ци: Христо Иванов: Да не допускаме още едни избори. Няма начин да се формира управление, изключващо ГЕРБ | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!