Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето това е схемата, и през валутния борд, ние сме си въвлечени в този най-зверски грабеж в Европа

Като бяхме деца имаше една игра: "Ти съгласен ли си, или ДА"... И каквото и да отговориш, все си съгласен.

Това е ситуацията с новата драма около Еврото - много шум за нищо друго, освен да засмучем някой и друг избирател, дето не се вглежда в дълбочина.

Аз лично, дори да има референдум, няма да участвам. Защото той би бил една безсмислица, която нищо няма да реши. Но преди да ви обясня защо, да река, че според мен референдум няма да има. Хората, на които е възложен той, са обиграни в поръчкови провали на неудобни начинания. Сигурен съм, че "нещо ще стане" и или референдум няма да има, или той ще е невалиден. И всичко това ще стане СЪС СЪУЧАСТИЕТО НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ, които нямат никакви намерения да променят нищо, а само кълват нови избиратели. Да припомня, че същите организатори вече провалиха един референдум относно Еврото...

Но да оставим това настрана. Ако все пак има референдум, той какво решава?

Нищо... Абсолютно нищо...

Истинският въпрос е не "За" или "Против" Еврото, а е "За" или "Против" валутния борд. Но това никой не го повдига. Левът е закотвен към Еврото чрез валутния борд, и каквото и да става в Еврозоната, то става и тук. Последният пример е рекордната 20% инфлация, за която ние нямаме никаква вина. БНБ не е печатало пари. Нашите заплати и пенсии са рекордно ниски. Не може да има инфлация при подобен недоимък на пари.

Но...

Има...

Защото ЕЦБ печата пари, та да плаща дълговете на фалиралите държави. Това поражда инфлация, и всички заедно така изплащаме въпросните дългове.

Ето това е митичното "плащаме чужд дълг", с което ви плашат, че ще стане ако приемем Еврото. Ами то вече е станало! Никой никога няма да ви каже "режете пенсии, за да плащате вместо Гърция". Не са толкова глупави в Европа. Вместо това по друг начин става - ЕЦБ печата пари, плаща дълговете, а всички споделяме чрез инфлацията. А Гърция получава накрая по-нисък дълг. Защото 20% инфлация е все едно 20% от дълга да ти е изтрит.

Ето това е схемата, и през валутния борд, ние сме си въвлечени в този най-зверски грабеж в Европа.

Ако нямаше валутен борд, и ние не печатахме пари, докато ЕЦБ печата, то Левът щеше да поскъпне спрямо Еврото. И това да потисне инфлацията. Нещо подобно се случва например с рублата. Тя не е в борд. И тъй като Еврото девалвира, тя се покачва. В резултат - в Русия инфлацията е съвсем малка. И РУСИЯ НЕ ПЛАЩА ДЪЛГОВЕТЕ НА ГЪРЦИЯ.

Нещо сходно става и в Япония, където инфлацията е само 3,7%. Йената поскъпва спряво круширащото Евро и инфлация няма.

Но България няма независим лев, нито своя парична политика. БНБ не прави нищо. България де факто има Евро, наречено Лев. С всички негативи.

Дори ако не смеем да откачим борда, ако не вярваме на себе си, можем поне да направим борд към нещо по-солидно - например златото. Златен борд, златен стандарт. Златото е извечна котва на 5000 години. То има своя стойност. И при инфлация, то поскъпва. Т.е. ако левът е вързан към златото, би поскъпнал към Еврото, и отново би потиснал инфлацията.

Но дори това не правим.

Вместо това - някаква бутафорна дискусия за избор между Евро и валутен борд към Евро. Е това е ЕДНО И СЪЩО!

Казват, ако имаме Лев и колабира Еврото, поне можем да се вържем към друга валута.

Как?

Как ще се вържем като резервите ни са в Евро? Ако то колабира, резервите се изпаряват и няма нищо към какво да вържем.

И да ви кажа, ние дори резерви нямаме. Те дори не са и в Евро. А са в германски и френски облигации. Т.е. нямаме дори пачки Евра натрупани някъде. Имаме дълг на Германия и Франция. Т.е. Германското правителство - основно, има задължението да ни плати Евра при поискване, за да си поддържаме Лева. Т.е. Левът е валута де факто на Германия, а не на България...

Би било трагично, ако не беше смешно...

С Еврото щели да се закръглят цените нагоре. Ами последната година не сме с Евро, но цените са 20% средно нагоре, а ако видите млякото и хляба, те са 50% нагоре. И някакви политически шамани ви плещят за огромния проблем, че някой щял да закръгли цените от 1,95 на 2 лв. Голям, гигантски проблем, който е по-малък от промоциите на бананите в търговските вериги. Но 50% нагоре никак не са по-малки от промоциите. И тази инфлация я има сега - при Лев, а не при Евро.

Пълнят ви главите с глупости, за да ви прибират бюлетините. Това е истината.

А реалният въпрос е не Евро или Лев с борд. Реалният въпрос е Лев с борд или Лев без борд. Лев с борд или Лев със злато.

Но този въпрос никой няма да повдигне. Защото той предполага първо да си изтеглим 25 тона злато от Англия, и после, и по-важно - да обърнем 20 милиарда Евро валутен резерв отново в злато. Това са още други 400 тона злато. И то да се държи в България. Ей това истинските началници на тази страна НИКОГА НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ. Нито пионките им в Парламента - абсолютни всички там са техни пионки...

Защото точно това направи Путин. Русия има 130 милиарда долара в злато в Москва. Затова нито инфлация я лови, нито и влияе блокирането на валутните резерви. ЗЛАТОТО ОЗНАЧАВА НЕЗАВИСИМОСТ.

Левът в борд към Евро не е никаква независимост.

Ето това е истинският въпрос. Но не очаквайте да го поставят куклите на същото статукво, чиято функция е просто да обират гласовете на несъгласните със статуквото. Затова е всичко - за да гласувате за контролиран от Тях псевдо-субект, а не да промените нещо...

Референдум едва ли ще има. Но и да има - ще избирате между Евро и Борд към Евро....

Т.е. ще избирате между кобра и мамба...

Аз лично в подобна измама няма да участвам. Може да имат властта да ми наложат всичко това - и на мен, и на Вас... Но не могат да имат властта да ми попречат да мисля...

------

Добри Божилов,

Писател, автор на "Задругата", "Заветът", "Сказанието", "Сенките", "Девети" и др.

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

 

Източник/ци: РЕФЕРЕНДУМ "ЗА" ЕВРОТО, ИЛИ ПАК "ЗА" ЕВРОТО... | SvobodnoSlovo.eu

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!