Борисов: ПП си заминаха и няма кой да бърка в джоба на българина... ОСВЕН НАС

Програмната декларация на ПП е прекопирана от нас. Тя беше представена вяло, но техният инат доведе дотук, че отново се връщаме в началото. Това заяви експремиерът Бойко Борисов на брифинг по повод слабата подкрепа към основния документ на бившите управляващи, около който "Промяната" призова за обединение. 

Преди месец предложихме преди раздаване на мандатите да се направи подобен документ, дали със същия текст или различен, няма значение, припомни лидерът на ГЕРБ.

"Вътре са написани неща, много от тях безотговорно, защото тези хора 2 години бяха министри, премиери и трябваше много от тези неща да са в много работна фаза или дори завършени", допълни лидерът на ГЕРБ. 

Днес вялото представяне на този документ показа изолацията в която са изпаднали, отсъди Борисов. Само ДБ харесват всичко, което ПП правят, а дали го харесват, но така декларират, вметна той.  

Борисов направи и ценова справка – когато ПП си замина, дизелът е бил 3,47 лв., сега е с 58 ст по-евтин, бензинът – 3,33 лева, сега е с 84 ст. по-евтин. Сиреч това, което обяснявахме, че ПП взима от джоба на българина, който си зарежда автомобил, изтича близо лев. Виждате, че сме близо до границата. Още 16 стотинки ни делят, уточни Борисов.

НАГЛОСТ без граници: Любимците на ГЕРБ пак лапат – „Трейс“ прибира 75 млн. от европарите за възстановяване

Грабежът АМ „Струма“: 300 м свлачища гълтат 91 милиона – по 330 бона на всеки метър

Всичко това е отивало в нечии джобове. Това, че ПП си замина скоропостижно, донесе само просперитет и не толкова дълбоко бъркане в джоба на българина, заключи бившият премиер.   

Но с визията, която сме имали за диверсификация, сме подготвяли почвата, за да се подпише днес подобен документ, обясни за подписаното споразумение с турската “Боташ” днес Борисов. Така че не сме пили шербет, а сме вършили много работа. Подновихме с най-добрите американски компресори. Направихме допълнителен газопровод, през който да може днес не само от България за Турция, но и обратно да идва втечнен газ, каза Борисов.

"Партията на "Промяната" е обезглавила българската енергетика, след година и половина ТЕЦ-овете в Маришкия басейн приключват. Трябват ни нови реактори. Никой разбиращ енергиен експерт не би се съгласил да си унищожим 60% от производството на енергия. С това се взима 4% от БВП. Незабавно внесете предложение и задължете служебното правителство да не допусне тази катастрофа", призова той.

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова пък припомни: „През 2016-та в кабинета Борисов заложихме приоритети - диверсификация на доставките към България. Ако някой е направил нещо за важните инфраструктурни проекти, това са правителствата на премиера Бойко Борисов, това са фактите, увери тя.

Направихме възможно България да получава природен газ от Азербайджан, добави тя.

Как само ни Диверсифицраха, а? САЩ застигнаха Катар като най-голям износител на втечнен природен газ в света

Източник/ци: Борисов: ПП си заминаха и няма кой да бърка в джоба на българина (НА ЖИВО) - Lupa BG

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!