В щата Ню Йорк вече легално може да компостирате телата на близките си... за да спасите природата

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл легализира т.нар. естествена органична редукция или „террамация“, или казано още по-просто – компостирането на човешки останки, пише британският „Гардиън“.

Законовата инициатива поставя Ню Йорк в списъка на общо шест щата, които позволяват по-екологичният начин за погребение.

Това обаче не означава, че можете да оставите тленните останки на своите близки в близкия компостер. Тялото трябва да бъде транспортирано до погребална агенция, която е официално сертифицирана в естествената органична редукция. Останките трябва да бъдат доставени правилно опаковани, като не трябва да съдържат батерии, радиоактивни импланти или друг вид радиоактивни устройства.

Вашингтон е първият щат, който легализира човешкото компостиране през 2019, следвани от Колорадо и Орегон през 2021 и Върмонт и Калифорния през 2022 г.

В повечето случаи човешките тела се поставят в подходящи за целта полу-отворени контейнери, застлани с дървени стърготини или слама – условия, идеални за това микробите „да си свършат работата“. Компостирането продължава от шест до осем седмици. За сравнение – при стандартно погребение с ковчег, човешкото тяло се разгражда до кости за около година.

Процесът завършва с купчина пръст, богата на вещества, която се равнява на около 36 торби почва за наторяване.

Законът беше посрещнат и с критики от католически организации, които го определят като „недостатъчно уважителен към човешките останки“, пише „Гардиън“. На обратния полюс са екологично настроените хора на щата, които казват, че погребалните домове трябва да предлагат услуги, еквивалентни на начина на живот на починалите.

„За много хора това да бъдат превърнати в почва, от която да поникне красива градина или дърво е изключително вдъхновяващ начин да си отидат от този свят“, коментира Катрина Спейд, основател на „Рекомпоуз“ – екологичен погребален дом в Сиатъл, който предлагат човешко компостиране. 

Източник: бТВ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: В щата Ню Йорк вече легално може да компостирате близките си, след като починат | Glasove.com

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!