Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лидерът на европейските либерали призовава Жозеп Борел за европейска защита на Христо Грозев

Българският евродепутат започна междупартийна инициатива в ЕП в подкрепа на Грозев

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк призовава за общоевропейска защита на журналиста Христо Грозев и изпраща писмен въпрос до  Върховния представител на ЕС Жозеп Борел. 

В текста евродепутатът от ДПС Кючюк подчертава, че от началото на войната в Украйна, в мишена на Кремъл, освен цивилното украинско  население, се превръщат и невинни европейски граждани. 

В писмото се пише още, че освен с разследването на отравянето на опозиционера Алексей Навални, Грозев е и най-известният български журналист в Украйна, който е доказал с работата си, че може да разкрива и изобличава коварствата на руските спецслужби. 

„Новината за издирването на журналиста, носител на наградата за разследваща журналистика „The European Press Prize“ поставя редица въпроси, които пряко и косвено засягат сигурността на европейските граждани. 

- Ще осъди ли ВП/ЗП категорично обявената от Руската федерация мярка срещу разследващия журналист Христо Грозев и ще поиска ли нейното премахване веднага? 

- Как ЕС смята да осигури на Грозев и на други независими журналисти, издирвани от Руската федерация необходимата защита? 

- Как ВП/ЗП смята да гарантира, че подобно нарушение на човешките права и свободи спрямо други европейски граждани ще бъде предотвратено в бъдеще?“, се казва още в писмото до Жозеп Борел. 

Междувременно Илхан Кючюк инициира събиране на подписи в ЕП и започва междупартийна инициатива в подкрепа на разследващия журналист Христо Грозев.

Борба с корупцията по Европейски: Изнасяли парите за “Катаргейт” от луксозен брюкселски хотел с куфари

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

Източник/ци: Илхан Кючюк призовава Жозеп Борел за европейска защита на Христо Грозев

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!