Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БРУТАЛНО: Биляна Петрова разкри как са разделили Десислава Иванчева от бебето й

Плачеше през целия път и пееше: "Ръцете ми са празни... скок-подскок", пише затворничката

Коледно писмо с разтърсващи подробности за отвеждането на бившата кметица на район "Младост" Десислава Иванчева към Сливенския затвор изпрати бившата й заместничка и също пандизчийка Биляна Петрова. 

В него Петрова потвърждава, че двете се намират в отделни килии. И споделя шокиращи факти от деня на извеждането им от домовете им и раздялата с близките - тя - с възрастната си майка с деменция, и Иванчева - с бебето й, за което днес се грижат родителката й и съседи на ротация. 

Петрова разкрива, че Иванчева е била подложена на брутален натиск от ченгетата, които не са й позволили дори да погушка детето си за последно. И затова през целия път е плачела, докато тананикала мъчителна песен: "Ръцете ми се празни... скок-подскок" и полюшвала дланите си, но без бебето в тях...

Ето какво написа още затворничката Петрова със заявка тормозът да стигне до Съда в Страсбург: 

"Когато четете това писмо (изпратено по единствения възможен начин с Български пощи), Деси и Биляна са РАЗДЕЛЕНИ! Измина почти месец от поредното ни вкарване в затвора, който прекарахме заедно, в приемно отделение при строг режим.

Комисията по разпределение със сигурност ще ни раздели, ще ни изпрати в различни сгради, на различен режим. Няма да можем да се виждаме и да говорим в продължение на много месеци, а може би дори и години ще сме разделени – до освобождаване от затвора!

Това е поредното решение – изтезание на „съда“! Присъдите са специално, за да ни разделят. На Деси присъдата е 6 год. при строг режим, а на Били е 5 год. при общ режим. Разделят ни! Накрая успяха! Знаят, че заедно сме по силни! Не ни разделиха заплахите, включетелно за убийство на дъщерята на Били, тежките условия, прангите...

Не успяха да ни настроят една срещу друга с обещания за малки присъди, не пречупиха съвестта ни срещу „бонуси“. Сега ни разделят, за да не можем да се подкрепяме и да се борим.

Всички видяхте, че арестът ни на 10.11.2022 г. беше поредното изтезание по нареждане на прокуратурата.

В 7 ч. сутринта, 2 групи от по 3-ма охранителипотропаха на вратите на панелните ни апартаменти. Казаха ни, че сме осъдени, да вземем най-необходимото – бельо, четки за зъби, а семействата ни след врем да донесат багаж в Сливен, в затвора.

Още по-абсурдното е, че останаха вътре в жилищата ни (едва ли е законно, защото нямаха заповед да влязат, но не реагирахме). Помолих да чакат на общата площадка, за да мога да се сбогувам насаме с дъщеря ми, мъжа ми и болната ми майка! Не мога да скоча от 4-ти етаж, но те отказаха. Останаха да гледат сълзите ни.

Деси е помолила за 5 мин. време да нагушка 11 месечния си син, но не са й разрешили. През целия път плачеше „ръцете ми са празни ... скок-подскок“ и движеше празните ръце нагоре-надолу, а в скута й подскачаше липсващото бебе.

И аз плачех за любимите си хора. Особено за 84 годишната си майка, с деменция и на легло, заради счупена ръка. Дано да е жива, докато изляза, за да я видя. Дали ще помни коя съм, дали ще помни името ми или деменцията ще ми отнеме и това.
Болката е толкова силна, че нямаме думи да я опишем.

Веднага ни изпратиха в Сливен, беше ги страх, че ако ни оставят ден-два в софийския арест, може да има протести пред ареста. И в лошото има човечност. Трите екипа, които ни конвоираха до Сливен се опитваха да ни успокоят. Макар че с белезници трудно се бършат сълзи.

Тук разбрахме, че за нас прокуратурата и избрала най-жестокия начин – без предупреждение, внезапно, като отвличане в ранен час.

При почти всички жени с присъди, арестът е по-хуманен. Казват им 10-15 дена по-рано кога и къде да отидат. Те имат време да се сбогуват с близките си, да организират важни неща и документи, и спокойно да съберат багажа си за дългото отсъствие от дома. Но за Деси и Биляна всичко трябва да е брутално жестоко.

Натискът продължава!

Ще попитате какво следва?

Не сме се отказали да се борим. Искаме да заведем дело в Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург, който може да отмени присъдите, заради липса на справедлив процес и нарушенията. Колкото и да е трудно това да стане от тук – без документи, без компютър, интернет и елементарни условия, само с лист и химикалка, ние ще продължим да се борим, за да успеем да изчистим имената си. Но това ще отнеме години. Дотогава, Деси и Били ще лежат в Сливенския затвор, при това разделени.

Затова вашата подкрепа ни е още по-необходима сега! Не ни забравяйте! Благодарим ви, че бяхте с нас през тези тежки години от април 2018 г.

Не ни забравяйте! С вас сме по-силни!". 

Баба Ванга: Нека знаят всички, че нищо не остава неизплатено на този свят. Хората вършат престъпления и мислят, че никой не ги е видял. Не е така! Всичко се вижда и идва време, когато провинилият се трябва да плати!

Източник/ци: БРУТАЛНО: Биляна Петрова разкри как са разделили Десислава Иванчева от бебето й - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!